Készült: 2021.04.20.20:51:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

237. ülésnap, 23. felszólalás
Felszólaló Balczó Zoltán (Jobbik)
Felszólalás oka vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:40

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Mesterházy Attila, MSZP, és támogató képviselők "A köznevelés helyzetéről" címmel politikai vita megtartását kezdeményezték. Az indítványt V/8799. számon kapták kézhez.

Engedjék meg, hogy ismertessem a vita menetét. Elsőként a kormány képviselőinek nyilatkozatára kerül sor, összesen 30 perces időtartamban. Ezt követően az egyes képviselőcsoportok vezérszónokainak felszólalása következik, 20-20 perces időtartamban; majd a további képviselői felszólalásokra van lehetőség a rendelkezésre álló időkeretben.

Az üléstermi információs táblán az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik az időkeretek felhasználását. Végül a kormány képviselője 15 percben válaszol a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy emlékeztessem önöket az időkeretes vita fontosabb szabályaira. A vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít. Vita közben a kétperces felszólalásokat, a személyes érintettségre történő reagálás kivételével, bele kell számítani az időkeretbe. Az ügyrendi felszólalásokat nem kell az időkeretbe beszámolni. Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy az időkeret felhasználását időmérő szoftveren rögzítjük. Kérem a jegyzőket, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel, majd a vita végén hitelesítsék azt.

Mielőtt megkezdenénk a vitát, felkérem Nyakó István jegyző urat, ismertesse az időkereteket.

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai