Készült: 2021.05.15.21:52:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2018.02.19.), 146. felszólalás
Felszólaló Horváth István (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORVÁTH ISTVÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Kicsit tanácstalan vagyok, mert Kósa Lajos miniszter urat kell helyettesítenem. A miniszter úrhoz kérdés nem érkezett, hanem Hadházy képviselő úr folytatta a közéleti ámokfutását, amit már régóta nyomon követünk, de hát reménytelen helyzetben lévő ellenzéki politikusként nyilván mindent megtesz arra vonatkozóan, hogy az ellenzéki sajtónak folyamatosan témát adjon. Ha megengedi, én ebben a másfél percben arról szeretnék beszélni, hogy Kósa Lajos miniszter úrral a megyei jogú városok fejlesztésében milyen szerepet szánunk. A 23 megyei jogú városban összesen 260 projektet szeretnénk megvalósítani. Legnagyobb forrásigényük az infrastrukturális beruházásoknak van. Kiemelném a 690 kilométernyi közút- és 137 kilométernyi vasútfejlesztést. 20 városban létrejött, illetve bővítettünk ipari parkokat, hogy ezzel segítsük a munkahelyteremtést.

(16.30)

Közlekedési csomópontokat hozunk létre 11 városban, 10 városban korszerűsítjük a helyi tömegközlekedést, 5 városban pedig repülőteret bővítünk. 8 városban jelentős helyi útfejlesztés történik, 7 városban pedig kerékpárút építéséhez biztosítunk forrásokat. 15 városrehabilitációs és városi lakókörnyezethez beruházást, 5 városban vár- és műemlék-felújítást támogatunk. Jelentős energetikai és közműfejlesztés lesz 6 városban, 13 városban gazdaságfejlesztő, innovációs projektet valósítunk meg. 114 kulturális, turisztikai, egészségügyi és sportberuházás is következik, amelynek célja a városokban élő, valamint a vonzáskörökben lakók életminőségének javítása, illetve a települések turisztikai vonzerejének növelése.

Tisztelt Képviselő Úr! Városfejlesztésben, országfejlesztésben szívesen partnerek vagyunk, de ebben a közéleti ámokfutásban, amit ön most már évek óta folytat, ne számítson a mi partnerségünkre. Kérem válaszom tiszteletben tartását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai