Készült: 2021.05.15.16:05:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap (2017.12.11.), 86. felszólalás
Felszólaló Horváth István (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnökséget vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORVÁTH ISTVÁN, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni, hogy mi elsősorban a miskolci emberek érdekeit vesszük figyelembe. Olyan beruházásokat fogunk támogatni, amelyek fenntarthatósága, illetve az életminőség javítása a helyben lévő emberek érdekeit szolgálja.

Miskolc esetében 327 milliárd forint a keret a megyei jogú városok keretében, ebből 87 milliárd forint, amely gazdaságfejlesztés, illetve jóléti fejlesztés. Ezen belül ipari parkra 9,7 milliárd, „Okos város” programra 8 milliárd, Miskolc és térségének szakképzését fejlesztjük, a Miskolci Egyetem 6 projektjéhez 9 milliárd forint támogatást biztosítunk, Miskolctapolca fürdő fejlesztéséhez 9 milliárd forintot, a diósgyőri vár fejlesztésére 6,5 milliárd forintot biztosítunk, és a legfontosabbak között szerepel a Miskolcot és Kassát összekötő gyorsforgalmi út, az M30-as Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakaszának megépítése, ami 240 milliárd forint forrást fog igényelni.

Szeretném megnyugtatni a tisztelt miskolciakat, hogy kellő gondossággal, odafigyeléssel folyik a projektek előkészítése, és hamarosan, lásd az ipari parkot, az alapkőletételek is meg fognak valósulni. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai