Készült: 2021.05.15.15:32:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2017.05.15.), 32. felszólalás
Felszólaló Horváth István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Mezőgazdasági bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HORVÁTH ISTVÁN, a Mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Mezőgazdasági bizottság május 9-én T/15372/3. számon nyújtotta be azt a módosító javaslatot az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslathoz, amellyel kapcsolatban hamarosan szavazásra kerül sor.

A módosító javaslat a házszabályi rendelkezések szerint túlterjeszkedőnek minősül, mivel olyan törvényt nyit meg, amely nem volt része az eredeti törvényjavaslatnak. A túlterjeszkedő javaslat a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló 1996. évi XX. törvény módosítására irányul.

A módosítás törvényi lehetőséget teremt egy adatkapcsolat létrehozására az élelmiszerlánc-biz­ton­sági információs rendszer, vagy rövid nevén a FELIR, valamint egyéb személyazonosító adatbázisok között. Ennek a technikai biztosítása érdekében szükséges ez a törvénymódosítás. Az élelmiszerlánc-biztonsági törvény 38/B. §-ának (2a) bekezdése kimondja, hogy a törvény hatálya alá tartozó tevékenységet csak olyan személy folytathat, aki FELIR-azonosítóval rendelkezik.

(14.10)

Annak érdekében, hogy a törvény ezen rendelkezéseinek való megfelelés ellenőrizhető legyen, szükség van valamilyen adatkapcsolati lehetőség megteremtésére a FELIR adatbázisa és más személyazonosító adatbázisok között, szabályozni kell a kapcsolat létrehozásának és megszüntetésének módjait is, tartalmát tekintve tehát ezért szükséges a módosítás. A módosítás összefügg az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslattal. A házszabályi rendelkezéseknek megfelelően a következőkben erről fogunk határozni.

Tisztelettel kérem a tisztelt Ház támogatását. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai