Készült: 2020.02.20.05:59:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap (2001.10.16.), 267. felszólalás
Felszólaló Manninger Jenő
Beosztás közlekedési és vízügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  267  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MANNINGER JENŐ közlekedési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az elmúlt évtizedben a közúti tehergépjármű-forgalom a duplájára emelkedett. Ez az olyan területeken, ahol jelentős a tranzitforgalom, mint Makó városában, valóban nagyon komoly problémákat okoz. Így előtérbe is került az új elkerülő út tervezése, építése.

1998-ban született egy megállapodás, azonban azt módosítani kellett. A kormány '99. évi döntése a gyorsforgalmi úthálózat programjáról befolyásolta ezt, hiszen kiderült, hogy az M43-as megvalósítása még hamarabb, a tervezettnél hamarabb kerülhet napirendre. A program szerint a város elkerülő útjának keleti szakasza a megépülő M43-as gyorsforgalmi út beruházásának részeként valósul meg, vagyis egyértelművé vált, hogy az elkerülő utat az M43-as gyorsforgalmi úttal összehangolva érdemes építeni.

Az új gyorsforgalmi út építésének első üteme, amely Szegedről Makót északra elkerülve a 43-as számú főútig épül ki, magában foglalja tehát a város keleti elkerülését is. Erre vonatkozóan megkezdődött az engedélyezési eljárás, és a mai állás szerint legkésőbb három éven belül sor kerülhet a beruházás megindítására; a nyugati elkerülő út ezt követően épülhet meg.

Összefoglalóan tehát azt tudom mondani a képviselő úrnak, hogy a várost elkerülő keleti szakasz építése így most már belátható időn belül megkezdődik, de azt is megvizsgáljuk - erre még nem volt idő a képviselő úr kérdésfeltevése óta eltelt időszakban -, hogy az új lehetőségek, az új források megnyitása lehetővé tenné-e legalább az elkerülő út egyik szakaszának a megindítását, még közelebbi időszakban.

Kérem addig is a türelmüket, köszönöm a figyelmüket.

 
Felszólalások:  Előző  267  Következő    Ülésnap adatai