Készült: 2020.02.19.15:13:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2001.09.05.), 106. felszólalás
Felszólaló Manninger Jenő
Beosztás közlekedési és vízügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MANNINGER JENŐ közlekedési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Elnézést kérek, természetesen nem személyes megtámadtatás okán kértem szót, csak mivel Kovács Kálmán úr a személyemet illetően is említett olyan témákat, amelyekben valóban részt vettünk, néhány kérdésben most szeretnék röviden, maximum két percben reagálni, de ha szükséges, akkor hosszabban is később.

Valóban létrejött egyébként a kis- és középvállalkozóknak egy ilyen fóruma, amit persze ők alapítottak meg, folytattuk is a munkát, voltak is eredményei, de ezzel együtt akkor nem jutottak be az autópálya-építésbe, ma pedig bejutottak, ez tény.

Egy dolgot mindenképpen szeretnék még megismételni, hiszen az ellenzék egyes képviselői nagyon sokszor elismétlik azt, hogy azért nem kaptunk pénzt az uniós alapokból, mert nem volt pályáztatás. Mondhatnám azt is, hogy ez szemenszedett hazugság, de kicsit komolyabb a dolog, mert külföldi tisztségviselőket is sikerült összezavarni, akik azóta már korrigálták ezeket a nyilatkozatokat. Ez természetesen nem így van, még akkor sem, ha az SZDSZ egyes képviselői ezt naponta elismétlik; pontosan annyi pénzt kaptunk, amennyi Magyarországnak a nagysága, a helyzete alapján jár. Azon lehet vitatkozni, hogy ez most vasútfejlesztésre vagy autópálya-építésre lenne-e jobb, de pontosan annyi pénzt kaptunk.

Azt hiszem, azokat az érveket már elmondtuk az autópálya-építés kapcsán, amelyek következtében a koncepció így állt fel. Nyilván mindenkinek vannak érzelmei a dologban. Én például emlékszem rá, Keller képviselő úr, amikor reggelente telefonált még a minisztériumba bizonyos budaörsi strabagos munkák ügyében - akkor, úgy látszik, neki volt kapcsolata a Strabaghoz.

 

 

(14.30)

 

Ez egy dolog. Azt hiszem, hogy nem képviselőkön keresztül nyerték el a munkát, pontosan lehet látni, hogy szigorú versenyeztetéssel kapták meg az alvállalkozók (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és valóban azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag minden magyar vállalkozó részt vesz benne.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai