Készült: 2020.09.20.06:44:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

89. ülésnap (2007.09.17.), 166. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A kormány augusztus végén döntött a kiemelten támogatandó pályázatokról, köztük az edelényi kastély felújításáról is. Igaz, itt a végleges döntés csak novemberben születik meg, mert a pályázat készítőinek, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága szakembereinek néhány formai javítást kell elvégezni az általuk készített pályázaton. A döntést természetesen mindannyian nagy örömmel fogadtuk, örömünkbe azonban, úgy tűnik, most egy kis üröm látszik vegyülni. Úgy tűnik, rókák kerültek a csirkeólba.

A Műemlékek Állami Gondnoksága néhány évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött Edelény város önkormányzatával a kastély felújítására, hasznosítására és a város fejlesztésére vonatkozóan, hiszen e kettő szerves egységet alkot.

(17.40)

A Műemlékek Nemzeti Gondnokságának szakemberei a város fejlesztési elképzeléseit maximálisan figyelembe véve, az önkormányzattal való egyeztetések után készítették el a kastély megvalósíthatósági tanulmánytervét, amelyet - mint már említettem - a kormány is támogatott. Néhány napja azonban tudomásomra jutott, hogy egy Artemis Investments & Projects nevű kft. - valakik megbízásából -, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága által készített anyagot felhasználva, szintén készített egy pályázatot. Ez a kft. Edelény önkormányzatával nem egyeztetett, a projektjében a város fejlesztési elképzeléseit figyelmen kívül hagyta. Az Artemis Kft. ismeretlen megbízói most arra akarják rávenni a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága igazgatóját, hogy az általuk készített projektet valósítsa meg Edelény városában.

Államtitkár Úr! Mint Edelény polgármestere is kérdezem, hogyan fog abban segíteni, hogy városunkban az önkormányzattal egyeztetett, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága által kidolgozott elképzelés valósuljon meg az európai uniós forrásból.

Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai