Készült: 2020.09.19.18:12:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

120. ülésnap (2007.12.17.), 339-343. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:31


Felszólalások:  Előző  339 - 343  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Az ajánlás 67. pontjához szeretnék szólni, és előre megkérem, ne fojtsa belém a szót, mert minden gondolat, amit fogok mondani, ehhez a ponthoz tartozik.

ELNÖK: Eszembe nem jut, képviselő úr, ha házszabályszerű a hozzászólása. Folytassa!

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, nagyon sokatmondó az, amit most a karéj másik oldalán látunk. Akkor, amikor egy ilyen rendkívül fontos törvénytervezet záróvitája folyik, a szocialista képviselők beszélgetnek, trécselnek, és nem is érdekli őket az, hogy miről folyik ez a vita. (Moraj az MSZP soraiban. - Dr. Veres János: Melyik ajánlási pont ez, te?)

ELNÖK: Képviselő úr! (Zaj. - Csenget.)

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Akkor, amikor a magyar társadalom többsége, a szakmai szervezetek döntő többsége tiltakozik ez ellen a törvénytervezet bevezetése ellen, tisztelt elnök asszony, tisztelt Ház, azt gondolom, hogy az alapvető probléma az ajánlás 67. pontjában van elrejtve. Többen elmondták már előttem: e pont elfogadásával lehetősége nyílik majd a pénztáraknak arra, hogy a területi kórházakkal ne kössenek szerződést, illetve ahogy majd telik az idő, a területi kórházakat folyamatosan sorvasztják el.

Ezt egyébként alátámasztja - hiába rázza a miniszter asszony a fejét -, pontosan az ön államtitkára volt az 2007. október 31-én, amikor az Info Rádiónak adott egy interjút, és véletlenül szegény valószínűleg elszólta magát, amikor azt találta mondani ebben az interjúban - elnök asszony, ennyire érdekli az ön frakciótársait az, hogy mi folyik ebben a vitában; nagyon sokszor meg szokta ütögetni a csengőt, legyen kedves, tegye meg most is -, tehát az államtitkár úr az Info Rádiónak adott nyilatkozatban a következőket mondta: meggyőződése, hogy az egészségügyi reform kapcsán a következő esztendőkben Magyarországon csak a súlyponti kórházak fognak megmaradni, és a kis kórházakat be fogjuk zárni (Taps a Fidesz soraiból.), ugyanis kimondva-kimondatlanul önöknek ez az alapvető célja e rendszer bevezetésével; az, hogy a lehető legtöbbet meg tudják spórolni a magyar emberek egészségén keresztül, és a magánbiztosító társaságoknak megfelelő profitot tudjanak nyújtani.

Miniszter asszony, tisztelt szocialista és szabad demokrata képviselő hölgyek és urak, nagyon szépen kérjük mindannyian önöket a magyar társadalom nevében, a magyar társadalom többségének a nevében, még most is meg lehet tenni azt, hogy vonják vissza ezt a törvényjavaslatot, bocsássák újra vitára, újra társadalmi vitára is bocsássák, és utána ugyanúgy, mint ahogy az normális demokráciákban működik... - mert mi sem vagyunk ellene az ellátórendszer átalakításának, de nem ilyen módon, amit önök most ezzel a törvényjavaslattal megpróbálnak áterőszakolni a magyar társadalmon.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és köszönöm, hogy nem vette el a szót, elnök asszony. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  339 - 343  Következő    Ülésnap adatai