Készült: 2019.12.13.02:15:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2017.12.12.), 52. felszólalás
Felszólaló Kepli Lajos (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Hát, nagy bajban van a Fidesz, az látszik, hiszen úgy tűnik, hogy az egyetlen választási kampányüzenet, amit a magyar embereknek tudnak üzenni, hogy ők az egyedüliek, akik megvédik az országot a bevándorlókkal szemben. Ezzel az egyetlen probléma az, hogy ez egy hazugság. És erre a hazugságra nincsenek megfelelően felkészülve, hiába ír önöknek bármilyen kommunikációs paneleket Habony Árpád vagy bárki, attól még a hazugságot sokkal nehezebb kommunikálni, mint az igazságot. És az igazság ellen a hazugsággal önök nem fognak semmire menni. Önök nem tudják azt üzenni a magyar embereknek, hogy majd tisztességesen fognak kormányozni, mert ha az elmúlt 8 évben nem kormányoztak tisztességesen, miért kormányoznának pont 2018-tól tisztességesen. Önök nem tudják azt üzenni az embereknek, hogy rendbe hozzák az oktatást és az egészségügyet, mert ha az elmúlt 8 évben nem hozták rendbe, akkor miért hoznák rendbe majd a következő időszakban.

Ezzel szemben a Jobbik az első pillanattól kezdve azt állítja, hogy Magyarországot igenis meg kell védeni a migrációtól, a kerítés akkor is marad, ha Orbán Viktor menni fog, sőt a határőrség visszaállításával és egyéb intézkedésekkel még inkább elejét kell venni annak, hogy bárki illegálisan Magyarország területére bejusson. És természetesen a letelepedési kötvény formájában sem jönne egy Jobbik-kormány esetén egyetlen migráns sem Magyarországra.

Ezeket a dolgokat le kell szögezni, és látszott itt az előző, kínos vergődésből, hogy arra vonatkozóan nem kaptak semmiféle kommunikációs felkészítést, hogy mi van akkor, ha a Jobbik támogatja ezt az előterjesztést. És persze, lehet itt jönni az európai parlamenti képviselőinkkel, és ki lehet emelni egyet közülük, hogy ő megszavazta, de egyébként Balczó Zoltán európai parlamenti képviselőnk szintén ellene szavazott, tehát ugyanúgy, ahogy Morvai Krisztina, tehát nem egyet kell kiemelni közülük, hanem akkor már nézzük azt, hogy a Jobbik sem az Európai Parlamentben, sem a magyar parlamentben nem támogatja a bevándorlást, nem támogatja migránsok betelepítését. Emellett határozottan kitartunk, és ki is fogunk tartani a jövőben is, bármit is hazudik erről a kormányoldal és a Fidesz. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)




Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai