Készült: 2019.12.07.03:14:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2017.12.12.), 48. felszólalás
Felszólaló Dr. Gyüre Csaba (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért szeretném kiegészíteni a Balla György úr által elmondottakat. Nemcsak Morvai Krisztina, hanem Balczó Zoltán, Kovács Béla, minden jobbikos európai parlamenti képviselő kiállt amellett következetesen és folyamatosan, hogy be­te­le­pítés, kényszerbetelepítés Magyarországra ne le­gyen. Tehát valamennyi jobbikos kiállt. (Dr. Molnár Zsolt távozik az ülésteremből.)

Aztán szeretném elmondani, Balla György úr hangsúlyozta, hogy a Jobbik az, aki nem szavazta meg azt, hogy Alaptörvényben rögzítsük a betelepítés lehetetlenségét Magyarországra, hogy ne engedjünk kényszerbetelepítést, holott önök hatszor nem sza­vazták meg, hiszen mi egy teljes betelepítési tilalmat akartunk, önök pedig folyamatosan kiskaput akartak fenntartani, hogy Magyarországra a betelepítés a kormány engedélyével folyamatosan történjen.

Egy tény: ide az elmúlt 200 évben Magyarországra szervezetten egyedül az Orbán-kormány telepített be külföldieket. Mária Terézia óta nem volt ilyen szervezett betelepítés, mint amit önök az elmúlt öt évben folytatnak a letelepedési kötvényekkel. Önöknek addig számít az, hogy Magyarországra ne érkezzen migráns, amíg önöknek nincsen belőle anyagi haszna. Ott, amikor 220 milliárd forint anyagi haszon merült fel azzal, hogy a migránsokat behozzák letelepedési kötvénnyel, ott önök rögtön elfogadták ezt. Így van, hát önök szavazták meg a letelepedési kötvényeket, önök azok, akik eddig 20 ezer embert telepítettek be Magyarországra letelepedési kötvényekkel! És mi lesz akkor, mit fognak akkor tenni, hogyan fognak akkor mosolyogni, kedves fideszes képviselőtársaim, majd amikor az önök letelepedési kötvényével bejött migráns külföldi fog esetleg robbantani Európában? Akkor önök hogyan fognak mosolyogni? Akkor, amikor a terrorveszély ezáltal fog bekövetkezni Magyarországon, akiket önök beengedtek? Akkor is így fognak mosolyogni, hogy ez nem a mi felelősségünk?

Ide csak önök telepítettek be. Önök a Soros-terv végrehajtói Magyarországon. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

(10.20)
Felszólalások:  Előző  48  Következő    Ülésnap adatai