Készült: 2019.12.05.15:55:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2017.12.12.), 36-40. felszólalás
Felszólaló Dr. Molnár Zsolt (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 6:23


Felszólalások:  Előző  36 - 40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MOLNÁR ZSOLT, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Természetesen megvárom, amíg a váltás bekövetkezik.

Tisztelt Országgyűlés! A Soros-kérdésben amit önök mondanak, kormánypárti képviselők, olyan, mintha azt mondanák, hogy boszorkányok márpedig vannak. Ami itt zajlik, az a Magyar Országgyűlés és a magyar nemzet, a magyar nép becsapása ismételten, sokadszorra, szándékosan, és ami a legszomorúbb, sok tíz milliárd forintból. Azért gyalázat, ami itt zajlik, mert eljárási szempontból nyilvánvalóan kikerülve a kétharmados szabályt, önöknek nem határozati javaslatot kellett volna elfogadtatniuk, hanem politikai nyilatkozatot, ha már mindenféleképpen a kampányuk részévé tették a nem létező Soros-tervet.

Merthogy Soros-terv nincs, ezt mindenki tudja, a szakmapolitikusaik is tudják, egyes minisztereik is tudják, brüsszeli képviselőjük is tudja. Ebben a formában semmi másról nincsen szó, mint arról a taktikáról, arról a taktikázásról, hogy hogyan lehet elterelni a figyelmet a gyalázatos egészségügy helyzetéről, az oktatás szétveréséről és egyáltalán a magyar közállapotokról. Felmentő seregként használják a Soros-terv kifejezést, amely nem szól másról, mint ‑ is­mételten elmondom ‑ a magyar emberek be­csa­pásáról.

Eljárásjogilag sem tudják betartani a szabályokat, de a nagyobb baj a tartalmi kérdéssel van. Hiszen egy nem létező brüsszeli tervre, egy üzletember nyilatkozataira hivatkoznak, és ennek ürügyén a Magyar Országgyűlés előtt szabálytalan eljárásban próbálnak elfogadtatni egy olyan döntést, amelyre majd a kampányukban hivatkoznak. Hiszen valljuk be, nem szól másról az egész ügy, mint a Fidesz-KDNP kétségbeesett kampánykísérletéről.

Miért mondom ezt? Egyrészt azért, mert a brüsszeli Bizottság nem jogosult ilyen előterjesztésre, kizárólag az Európai Tanács tehetne kötelező kvótára javaslatot, ott pedig a kormányfők képviselik az egyes országokat. Teljesen világos, hogy ilyet nem fognak tenni. A Magyar Országgyűlés már 2016 júniusában, az úgynevezett sárga lapos eljárásban elutasította ezt a javaslatot, köztük az MSZP és valamennyi parlamenti párt. És azóta sincsen érdemileg olyan javaslat, sem Soros Györgynél, aki ilyet nem is tehetne, sem Brüsszelben, sem a Bizottságnál, de legfőképpen a döntésre jogosult Európai Tanácsnál, amely a Soros-tervet vagy kötelező betelepítést alapozna meg.

Ez rémhírkeltés; nem szól másról, mint a rettegtetésről és a mellébeszélésről. Nem lehet elmenni amellett, hogy ebbe az országba egyelőre betelepíteni kizárólag önök telepítettek be kényszerrel sok-sok pénzért, ami egyben az államháztartást is megkárosítja majd. Hiszen ne felejtsük el, hogy a letelepedési kötvény, amely közel negyedcsepelnyi bevándorlást engedélyezett Magyarországra sok-sok pénzért, az az államháztartást is megkárosítja, egyben nemzetbiztonsági kockázatot is jelent. Hiszen tudjuk, hogy felszínes ellenőrzéssel döntöttek erről.

ELNÖK: Képviselő úr, kérem, a mobilját legyen kedves megnézni.

DR. MOLNÁR ZSOLT, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Nincs nálam mobiltelefon.

ELNÖK: Bocsásson meg, csak nem tudjuk, valamilyen zavaró körülmény van.

DR. MOLNÁR ZSOLT, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Nagyon köszönöm, nincs nálam mobiltelefon. Folytatva ezt a kérdést, van egy másik ilyen betelepítésre alkalmas jogintézmény, amely Kiss Szilárdhoz kötődik, és amely évek óta zajlik büntetlenül. Egy vízumgyár volt Moszkvában, egy olyan személy üzemeltette, aki kétszer bukott meg a nemzetbiztonsági átvilágításon. Ennek ellenére folytathatta üzelmeit, és több ezer ilyen vízum kiadásával bizony nemcsak Magyarországra, hanem egész Európára hozhatja rá a bajt. Ilyen típusú betelepítést alapoz meg ez a kérdés.

Tehát egyelőre kényszerbetelepítésről Magyarországon csak az önök által kreált jogintézmények kapcsán lehet beszélni. Senki más nem tett ilyet Magyarországon, mégis önök próbálnak egy nem létező Soros-tervre hivatkozva pánikot kelteni az országban. A Magyar Szocialista Párt álláspontja világos és következetes. Nem támogatjuk senkinek ‑ hang­sú­lyo­zom, senkinek ‑ az olyan javaslatát, amely kötelező betelepítési kvótát javasolna Magyarország számára. Nincs ilyen, nem támogatunk ilyet, következes álláspontunk van ebben a kérdésben.

Akár Brüsszelből, akár bármely üzletembertől érkezne ilyen javaslat, ezt nem fogjuk támogatni, világosan elmondtuk nagyon sokszor. Önök ezt nem akarják megérteni. És ezért gyalázat, ami ma történik, hiszen egy nem létező terv. Ismétlem, nem létező eljárásban, megsértve a házszabályt, a magyar jogrendszert, elköltve sok tíz milliárd forintot, visszaélve azzal a helyzettel, hogy egyelőre kizárólag önök akartak ilyen kényszerbetelepítést Magyarországra, próbálják elfogadtatni majd az Országgyűléssel nyilvánvalóan.

Ezért a Magyar Szocialista Párt nem vesz részt egy ilyen szavazási eljárásban, hiszen illegitim. Következetesen képviseljük azt az álláspontot, hogy bár a humanitárius kérdések nagyon fontosak, mégis Magyarország nem fog befogadni kötelező kvóta alapján senkit, nem fogunk sem Brüsszelben, sem Budapesten ilyen javaslatot támogatni. Viszont visszautasítjuk azt a visszaélésszerű jogalkalmazást és kommunikációt, amit önök csinálnak. Sok tíz milliárd forintért próbálják becsapni az embereket, saját kampányukra használják ezeket az eszközöket. Ez nem mutat mást, mint kétségbeesést, valamint azt, hogy még szeretnének nemzeti konzultációra, kamu népszavazásra eltapsolni sok tíz milliárd forintot, ami majd haveri zsebekben tud landolni

Ezért mondom, nem Soros-terv, hanem Rogán-terv létezik, ami arról szól, hogy a propagandaminisztérium megszállja az országot, és a kampányt onnan fogják irányítani, állami pénzekből fognak kampányolni, és így próbálják az egészségügy és az oktatás rettenetes állapotait leplezni. Szégyen! Ezért ebben a Magyar Szocialista Párt nem vesz részt, sem a szavazásban, sem ebben a bolhacirkuszban, ami itt zajlik. Köszönöm szépen, elnök úr, a szót.

(10.10)
Felszólalások:  Előző  36 - 40  Következő    Ülésnap adatai