Készült: 2019.12.14.14:46:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

266. ülésnap (2017.12.12.), 26. felszólalás
Felszólaló Dr. Salacz László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság december 11-én a házszabály 62. §-a alapján, vagyis a kivételes eljárásra vonatkozó szabályokra tekintettel megtárgyalta „Az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatával szemben” szóló H/18817. számú határozati javaslatot, amelyhez a bizottság 25 igen szavazattal, egyhangú döntéssel összegző jelentést nyújtott be, tekintettel arra, hogy a Törvényalkotási bizottság módosításra irányuló szándékot nem fogalmazott meg.

Amennyiben megszavazásra kerül a határozati javaslat, úgy a Magyar Országgyűlés elutasítja a bevándorlók beáramlásának felgyorsítását és csoportban történő áthelyezését. Elutasítja továbbá azt is, hogy Brüsszel jogköröket adjon át a bevándorlást tá­mo­gató Soros-szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szét­osz­tá­sá­ban, mi több, nemet mondunk arra is, hogy a tagállamok megbüntetésével kényszerítsék ki a bevándorlók befogadását. Összességben azt mondhatom, hogy el­várjuk az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását és a magyar emberek akaratát a kötelező kvóta elutasításáról.

Tisztelt Képviselőtársaim! Bízom benne, hogy a mai határozathozatal alkalmával is egyhangú döntés születik majd, amelyhez kérem szíves támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai