Készült: 2021.05.15.18:20:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2011.09.26.), 76. felszólalás
Felszólaló Novák Előd (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Miniszterelnök úr, a mellébeszélést meghagyhatta volna a miniszterelnöki évértékelőjére, azt akkor szoktuk meg. Azt gondolom, és kíváncsi is lennék, hogy esetleg személyesen az amerikai nagykövet húzatta volna ki esetleg azokat a bocsánatkérő szavakat, amelyeket az ön lelkiismerete szerint bizonyára mondott volna, mert egy bocsánatkéréssel továbbra is tartozik az erdélyi magyarságnak, főként az erdélyi magyarság irányába. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.)

Pedig láthatjuk, hogy sajnos ugyanezt a nemzetáruló politikát folytatják az úgynevezett nemzeti együttműködés rendszerében is, hiszen a magyar föld védelme ugyanúgy nem kerülhetett bele az alaptörvénybe, mint akár Szávay István nemzetpolitikai kabinetvezetőnk módosító javaslata: az önrendelkezések támogatása, a határon túli magyarság önrendelkezéseinek támogatását ugyanúgy leszavazták. És sajnos azt láthattuk, hogy az EU-elnökség sem szólt másról, csak éppen a médiatörvény körüli botrányokról, a magyarság sorskérdéseit nem tudták Európa porondjára vinni.

Azt kell hogy lássuk, hogy ezt a mellébeszélést folytatják önök, ahelyett, hogy egy tiszta bocsánatkéréssel megkövette volna az erdélyi magyarságot az épp hat éve elkövetett nemzetárulásért.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a Jobbik soraiban.)

(15.10)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai