Készült: 2021.05.15.19:24:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2011.09.26.), 26. felszólalás
Felszólaló Dr. Baja Ferenc (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BAJA FERENC (MSZP): Államtitkár úr, azt gondoltam, hogy talán a Fidesz gazdaságpolitikájából elég felkészült ahhoz, hogy szabadon is válaszolni tudjon a kérdésekre. (Moraj, közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Én a Fidesz gazdaságpolitikáját kérdeztem meg, nem pedig egyebet.

Ami egyébként a káoszt illeti, abból, amit ön elmondott, világosan kiderül, hogy káosz van, hiszen Orbán Viktor még 2011. szeptember 2-án is kiállt az egykulcsos adórendszer mellett, mint ahogyan kiderült, és - még egyszer mondom - az egykulcsos adó is megbukott, az államadósság-visszafizetés is megbukott.

Egyetlen dolog lenne itt elfogadható, tisztelt Ház, a miniszter úr lemondása. (Taps az LMP soraiban.) A Fidesz-KDNP programját nem volt képes ez a kormány végrehajtani. Nem jöttek a gazdaságpolitikai célok. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezt a társadalom is látja. Mára egyértelmű: a király meztelen, a kormány gazdaságpolitikája megbukott, méghozzá az, amit a Fidesz ígért, nem amit a szocialisták kértek volna rajtuk számon - ez még csak ezután következik.

Köszönöm, hogy meghallgattak, nem fogadom el a választ. (Taps az MSZP és az LMP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai