Készült: 2021.05.06.10:50:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

113. ülésnap (2011.09.26.), 209. felszólalás
Felszólaló Egyed Zsolt (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor én folytatnám is most Lázár János képviselőtársam gondolatmenetét.

Mi azt a 20-30 ezer embert szeretnénk ebben az ügyben képviselni, akiket az ön javaslata egy vagy két hét alatt az utcára fog tenni. Ugyanis ilyen mértékű adóemelést, 500 ezer és 700 ezer forintos játékgépadót, amellett, hogy még 900 ezer forintos negyedévi forgalom felett fizessék a 20 százalékos adót is, tisztelt képviselőtársam, ön is tudja, hogy ezt nem fogják a cégek kifizetni, nem fogják tudni kifizetni. Két lehetőség lesz előttük: vagy bezárnak, és mással fognak foglalkozni, vagy elmennek külföldre, esetleg Szlovákiába, esetleg más európai uniós országba tevékenykedni. És elsősorban nem azt a pár ezer embert fogja érinteni ez a döntés, aki a szerencsejáték-szervező cégeknél dolgozik, hanem azt a több tízezer embert, aki a vendéglátóiparban dolgozik, és akiknek ezáltal veszélybe fog kerülni a munkahelye.

És most itt hivatkozhat képviselőtársam bármilyen lobbiérdekre, és visszafordíthatja ránk ezt. Én úgy gondolom, hogy ha ön az emberek érdekében és az ország érdekében kíván cselekedni, és az emberek sorsát szeretné jobbra fordítani, akkor nem fog ezáltal utcára tenni 20-30 ezer embert. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai