Készült: 2019.10.15.17:24:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

63. ülésnap (2019.03.25.), 132-134. felszólalás
Felszólaló Csányi Tamás (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  132 - 134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSÁNYI TAMÁS (Jobbik): Igen, elfogadom, köszönöm szépen.

ELNÖK: Öné a szó. Parancsoljon!

CSÁNYI TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogyan azt az utóbbi időkben megszokhattuk, önök a Jobbik lejáratására többéves ügyeket vesznek elő, médiájukban hol Jakab-hetet, hol Varga-Damm-napokat tartanak, majd aggódást mímelve kérdezik egymást itt a parlamentben, hogy ez hogyan lehetséges, mit lehet itt tenni. Tényleg, hogyan lehetséges az, ha már itt tartunk, hogy ezen ügyeknél sokkal égetőbb probléma elkerülte a figyelmüket? Jelesül Pócs János fideszes országgyűlési képviselő egy mostanában előkerült videóban egy cigány férfi elégetésére tesz kísérletet, sőt többek elégetésére is utal. Nagyon vártuk, hogy akár a Sneider Tamás ellen február 18-án hosszan felszólaló Farkas Félix vagy éppen Farkas Flórián megtöri a hallgatás bénító csendjét, és napirend előtt kéri ki  egyébként teljesen jogosan  ezt a rasszista indíttatású videót, az abban látottakat, elhangzottakat. Nem történt meg. Kérdezném tisztelettel: miért? Pócs János pedig nagy konkoly lehet önöknek, hiszen igazi bulvárpolitikusként hol Soros-feliratú disznóról posztol, kissé ittasan hölgyet inzultál szórakozóhelyen, és a nagy nemzeti kereszténység jegyében Jézus születésével viccelődik. Bizonyára önök a sort még tovább is tudnák folytatni, mi azonban ezt nem szeretnénk.

(14.10)

Mint ahogyan azt sem szeretnénk, hogy ilyen politikusok ássák alá a parlament, a Magyar Országgyűlés tekintélyét. (Közbekiáltások a Jobbik soraiból: Így van!  Mondjon le!)

Ezért tisztelettel kérdezem, hogy meddig tűrik még meg soraik között Pócs Jánost. Meddig ütik el ezt a problémát Pócs-cselekvéssel? Meddig asszisztál a Fidesz ilyen képviselők tevékenységéhez? Önöknek minden belefér? Kérem, válaszoljon érdemben! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki sorokban.)
Felszólalások:  Előző  132 - 134  Következő    Ülésnap adatai