Készült: 2021.08.01.14:49:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

69. ülésnap (2011.02.22.), 212. felszólalás
Felszólaló Dr. Salamon László (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALAMON LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm. Én is Pálffy István képviselőtársam tónusában szeretnék Novák Elődhöz szólni.

(13.50)

Könyörgöm, ne rántsunk kardot, ha nem kell! Képviselő úr, világossá tettük: nem arról van szó, hogy nem akarjuk biztosítani a határainkon kívül élő magyar állampolgároknak a választójogot. A koncepció előtti szavazásnál nem arról volt szó, hogy pontosan milyen mondatokat illesztünk össze, nem szöveget szavaztunk össze, hanem elvekről szavaztunk. Ha jól emlékszem, úgy tették föl a kérdést, hogy legyen-e a határon kívül élő magyaroknak, állampolgároknak választójoguk, és mi erre igennel szavaztunk.

Az, hogy ez az alkotmányban hogy jelenik meg vagy sarkalatos törvényben jelenik meg, ez egy további kérdés, hiszen azt is elfogadta a bizottság, hogy kisebb alkotmányt alkotunk; tehát döntöttünk 60 kérdésben legalább - lehet, hogy a szám nem pontos -, és ebből a 60 kérdésből az összegző bizottság összeállított egy anyagot.

Most még odáig megértem, hogy ön nyugtalan, és ezért a kérdést fölveti. De azért azt őszintén szólva a mostani hozzászólásunk után nem fogom érteni a továbbiakban, hogy miért haragszik ránk. Nem értem, nincs indoka. Nem azt mondtuk, hogy visszatáncolunk, meggondoltuk magunkat, nem úgy akarjuk. Ne tessék így interpretálni a dolgot! Még egyszer mondom: nem érdemes árnyékra boxolni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai