Készült: 2020.02.29.14:50:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

161. ülésnap (2000.09.28.), 251. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  251  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elnézést kérek, hogy meg fogom ismételni azt, amit délelőtt mondtam, de a probléma is és a hozzászólás lényege is ugyanaz volt. Arról van szó, hogy miért nincs az Országgyűlés előtt az a jövedéki törvényt módosító javaslat, amely szerint az elkövetkezendő időszakban bizonyos feltételek fennállása esetén lehetséges csak a jövedéki adó mértékét emelni az üzemanyagok vonatkozásában.

Elhangzott ma már, hogy a módosító javaslatok házszabályszerű benyújtási határideje megelőzte azt a megállapodást, amely a Magyar Köztársaság kormányának minisztere és a fuvarozók érdekképviseleti szervei között létrejött.

 

(14.30)

 

Ennek a 2. pontja ezt valóban kimondja. Azonban ez 2001. január 1-jére fog vonatkozni. Ma szeptember 28-a van. Keller képviselőtársam is nagyon jól tudja, hogy vannak törvényszerű, jogszerű, házszabályszerű eszközök arra vonatkozóan, hogy ezt az Országgyűlés a novemberi végszavazásnál, illetve a három hét múlva esedékes módosító, kapcsolódó módosító javaslatok szavazásánál hogyan fogja jogszerűen, törvényszerűen ide hozni önök elé.

Önnek pedig az a félelme, hogy nem tud arról véleményt mondani, hogy mi lesz akkor, ha nem emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója, egyszerűen elképesztő! Ön mondja, hogy saját javaslatuk van! Akkor mondja el a saját javaslatukról a véleményét! Erről csak azt lehet elmondani, hogy támogatja ezt a dolgot vagy nem támogatja, részben támogatja, milyen elképzelése van arra vonatkozóan, hogy a 20 milliárdos bevételkiesést hogyan finanszírozzuk. Nem olyan nehéz kérdés ez, képviselő úr, hogy erről ne lehessen véleményt mondani! Hogy egy magyar kormány megállapodást köt a fuvarozókkal arra vonatkozóan, hogy nem fog emelkedni a jövedéki adó, csak akkor, ha bizonyos feltételek fennállnak, hogy ez milyen hatással van az adótörvényekre, a költségvetésre, tessék szíves elmondani most a véleményét! Tudja nagyon jól, hogy miről van szó! (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  251  Következő    Ülésnap adatai