Készült: 2020.02.28.08:58:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

161. ülésnap (2000.09.28.), 195. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  195  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót és az együttműködést, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Elég ellentmondásos, amit az ellenzéki képviselők erre a módosító csomagra fölhoznak. Egyszer azt mondják, hogy igazából ez nem is kedvezmény, nem is támogatás, igazából ezt egy szűk csoport kapja. Az a szűk csoport 770 ezer vállalkozást jelent, aki elviekben ezt a támogatást igénybe fogja tudni venni.

Szándékosan Keller képviselő úr mindig arra hegyezi ki a hozzászólását, hogy ezt csak 2002-től lehet majd igénybe venni. Képviselő úr, nem így van! Én nem tudom, hányszor kell elmondani. Ha a képviselő úrnak lenne ideje, kimennénk a folyosóra, és akkor értelmeznénk ezt a módosító javaslatot, ha lenne türelme rá.

Nem szabad eldönteni otthon, hogy mit fogok mondani, meg kell hallgatni a másikat. Ha egyszer benne van a módosító javaslatban, hogy az adóelőleg-fizetésnél ezt figyelembe lehet venni 2001. január 1-jétől, akkor azt tessék már tudomásul venni. Ha az 50 fő fölötti vállalkozások száma 770 ezer Magyarországon, akkor azt is tessék figyelembe venni, és úgy tessék az érveket használni!

Arról lehet vitatkozni, hogy csak az 50 fő alattiakat, a 10 millió elegendő-e vagy sok, de azt a tényt elvitatni nem lehet, hogy ezzel a csomaggal egyértelműen a kisvállalkozásokat kívánjuk támogatni. Természetesen azokat a kisvállalkozásokat, akik a vállalkozásaikat képesek eredményesen, nyereségesen működtetni. Persze lehet olyan javaslatokat is a tisztelt Országgyűlés elé hozni, hogy csökkentsük ezt, csökkentsük azt, csökkentsük amazt. Világos, egyértelmű a célzat, azzal a javaslattal is azt lehet elérni, hogy kedvezőbb helyzetbe hozzuk a vállalkozásokat, magyarul: a veszteségeket csökkentjük.

Ugyanaz, mint a családi adókedvezménynél: aki jövedelemhez jut, az részesül adókedvezményben, aki nyereséget termel és fejleszt, beruház - egyébként a vállalkozások nagy többsége ezt önként is megteszi, adókedvezmény nélkül is -, annak kívánunk ezzel kedvezményt biztosítani. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  195  Következő    Ülésnap adatai