Készült: 2020.02.24.09:54:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap (2000.09.26.), 411. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  411  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Remélem, a jelenlévők többsége azt kívánja, hogy térjünk vissza a törvényjavaslathoz, és szavazzunk róla. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Helyes!) A tartalmával nem kívánok foglalkozni, ami itt pro és kontra elhangzott, azt gondolom, az érvek, ellenérvek csatáztak. Azt szűrtem le, hogy a benyújtott javaslatom jó, és az Országgyűlésnek el kell fogadnia.

Azonban a tanulságokat le kell vonni, le kell vonniuk a kormánypártoknak. Való igaz, hogy a több száz oldalas, több ezer oldalas törvényjavaslatokat pontosabban át kell nézni, alaposabban tanulmányozni kell, és ha hibát látunk benne, annak a módosítását kezdeményeznünk kell.

Azonban az ellenzéknek is van ebből tanulnivalója. Mivel az ellenzék májusban a törvényjavaslathoz, ehhez a passzushoz semminemű módosító javaslatot nem nyújtott be, ezzel nem azt akarom mondani, hogy ők ezt a helyzetet akarták előidézni, de számukra is van tanulság.

Végezetül hadd mondjam el, az én véleményem szerint, ha valaki hibázik, az hibás. Azonban ha valaki nem ismeri el a hibáját, és azon nem próbál változtatni, az már bűnös.

Kérem, hogy támogassák a törvényjavaslatot. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  411  Következő    Ülésnap adatai