Készült: 2020.04.05.18:07:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap (2000.09.26.), 380. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka mentelmi jog fenntartva
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  380  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem Pallag Lászlót, kíván-e szólni. Pallag képviselő urat kérdezem, kíván-e szólni. (Jelzésre:) Nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok következnek. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 5. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés egyik ügyben se függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Pallag László országgyűlési képviselő mentelmi jogát a H/3162. számú ügyben.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 40 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 66 tartózkodás mellett ebben az ügyben a képviselő úr mentelmi jogát nem függesztette fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Pallag László országgyűlési képviselő mentelmi jogát a H/3163. számú ügyben.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 40 igen szavazattal, 168 nem ellenében, 71 tartózkodás mellett ebben az ügyben sem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Pallag László képviselő úr mentelmi jogát a H/3164. számú ügyben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 38 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 74 tartózkodás mellett itt sem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Pallag László országgyűlési képviselő mentelmi jogát a H/3165. számú ügyben.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy 37 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 74 tartózkodás mellett az Országgyűlés nem függesztette fel a képviselő úr mentelmi jogát.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslat megtárgyalása. Az Országgyűlés elnöke személyi javaslatot terjeszt elő H/3197. számon. Ebben Világosi Gábor helyett Hack Pétert javasolja a nemzetbiztonsági bizottság tagjává megválasztani. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 169 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 87 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági tagnak eredményes munkát kívánjak. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

Soron következik a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal.

Tállai András képviselő önálló indítványát T/3015. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig T/3015/1. számon kapták kézhez. Megadom a szót Tállai Andrásnak, a napirendi pont előadójának.

 
Felszólalások:  Előző  380  Következő    Ülésnap adatai