Készült: 2020.07.12.06:19:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

198. ülésnap (2009.03.23.), 152. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS TAMÁS (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Nagy Kálmán képviselőtársammal örökzöld témát fog hallani, de lehet, hogy új dolgokat is, mindaddig, amíg megnyugtató, értelmes és adekvát választ nem kapunk a kérdéseinkre. Nézzük a tényeket!

Jogerős bírói ítélet ellenére - a Heves Megyei Bíróság jogerős ítéletére hivatkozom - olyan szerződést kötnek meg, amit jelen pillanatban nem jogerős ítéletével a megyei bíróság semmisnek nyilvánított. Már akkor figyelmeztettük a miniszter urat, hogy igazában elkerülhető volna a baj, hogyha egy függő jogi helyzetben nem mindenáron és nem törvénysértő módon járnak el az igazgatási szervek. Hogy mennyire törvénysértő módon? Most a Szolnok megyei bírósági ítéletre utalok, ahol Eger ügyfél minőségét, aki egyébként ráadásul tulajdonos is, az igazgatási eljárás során tagadták, és Eger nem érvényesíthette ügyféljogait. Ma már ez nem vitás a Szolnok megyei perben, az viszont vitás, hogy mi alapján adtak működési engedélyt, amikor a bíróság végzésben arra kell hogy kötelezze az alperest, hogy ugyan mutassa már be vagy rendszerezze azokat az iratokat, amelyek alapján a működési engedélyt kiadta.

Tudom, hogy ez egy elég kínos téma önnek, hiszen ha csak azt veszem alapul, hogy közpénzekből a törvénysértések miatt eddig 700 millió forintot voltak kénytelenek végkielégítésre kifizetni, egy jogerős bírói ítélet után, ezt egyébként tartalmazza maga a szerződés, hogy semmisség esetén vissza kell állítani az eredeti állapotot, ami újabb pazarlást jelent.

Tisztelt Miniszter Úr! Az ön elődje a celebek keserű kenyerét ette, úgy kereste kenyerét. Remélem, hogy ön nem jut erre a sorsra, és ezért elvárom (Az elnök csenget.), hogy szíveskedjék korrekt és szakmai választ adni a feltett kérdéseimre. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai