Készült: 2020.08.12.00:10:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2009.10.13.), 210. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  210  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ángyán képviselőtársamhoz csatlakozva és Herbály képviselőtársamhoz csatlakozva az első a gazdaságátadási támogatás, a fiatalítás, a struktúrának a formálása pozitív hozzáállással, segítéssel; rendelkezésre állnak a források, rendelkezésre áll a tudás. Az akarat hiányzik - érthetetlen, miért. Én tisztelettel kérem, próbáljanak meg képviselőtársaink saját frakciójukban is mellénk állni, ha úgy tetszik, mert agrárügy és közös ügy.

Herbály képviselőtársunk azt mondta, nézzük meg, mi az, amit közösen föl lehet vállalni. Nézzük meg, mi az, ami a hátralevő néhány hónapban még megoldható! Nos, többek között ez az egyik olyan, amit közösen előkészítettünk, dolgoztunk rajta. Jó néhány ügy van, amin túl vagyunk, szeretném jelezni, többek között ez az egyik.

A másik, amiről úgy ítélem meg, nagyon fontos: a termelés biztonságáról a mai napon nagyon kevés szó esett. Ez ugyanúgy közös ügyünk, már az erdőtörvénynél beszéltünk róla, hogy nem kell 8 vagy 9 szervezet; egy, de az hatékony legyen, eszközökkel, forrásokkal, hogy valóban érdemi módon tudjuk megvédeni a gazdák terményeit.

A másik ügy, amit úgy ítélek meg, hogy nagyon fontos, a hitelállomány ügye. A korábbi családi gazdaságok által felvett hitelek bedőlnek, nincs rá érdemi lépés. Lépjünk közösen, senkinek nem érdeke, hogy családi gazdaságok ezrei dőljenek be. Nem tudják a válság miatt visszafizetni. Minden ágazatban van válság, a mezőgazdaságban nem lehet. Ez nem létezik!

Köszönöm, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  210  Következő    Ülésnap adatai