Készült: 2020.05.25.22:54:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

290. ülésnap, 66. felszólalás
Felszólaló Farkas Gergely (Jobbik)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:03

Felszólalások:  <<  66  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy szokott-e ön fiatalokkal beszélgetni. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.) Mert a stílusából érzékelem, hogy a vizsgák alkalmával szokott, de hogy azonkívül nem, abban biztos vagyok.

Tudja ön, hogy mi zajlik manapság a felsőoktatási intézményekben? Amiatt, hogy önök késve utalják ki az intézményeknek a pénzeket, amiatt, hogy nem kapják meg a megígért költségvetési forrásokat, folyamatosan csökkentik az összegeket, olyan röhejes dolgok történnek, hogy lifteket állítanak le, oktatókat bocsátanak el, hallgatók nem kapják meg az ösztöndíjakat vagy késve kapják meg önök miatt, azért, mert késve utalják ki az ösztöndíjakat, a forrásokat, amiket megítéltek nekik.

Tisztelt Államtitkár Úr! A stílusából érzékeltem, hogy vizsgákon beszélget hallgatókkal, de kérem, a hétköznapokban is szólítsa le őket, kérdezze meg arról, hogy miért érzik bizonytalannak a jövőjüket. (Moraj a kormánypártok padsoraiban.) Mert annak érzik, ezért mennek el külföldre, ezért nem mernek jelentkezni, és ez az önök hibája!

Felszólalások:  <<  66  >>    Ülésnap adatai