Készült: 2021.04.17.00:46:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

283. ülésnap (2006.01.30.), 253. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  253  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzéki képviselők percről percre és óráról órára gabalyodnak bele a saját maguk által keltett zűrzavarba, és már maguk sem értik, hogy most akkor honnan kezdődött az egész történet, és hova jutottak, és hová akarnak eljutni. Egyre nyilvánvalóbb az, hogy ha van sapkája, akkor az a probléma, ha nincs sapkája, akkor az a probléma. Ha a kormánypártok csinálnak valamit, akkor az a baj, ha nem csinálnak valamit, akkor az a baj. Tulajdonképpen sem Lázár Mózes, sem képviselőtársa igazán nem adott arra nézve semmiféle utalást, hogy a Fidesz képviselője, akiknek vezére az egész zűrzavart előidézte, tulajdonképpen milyen állásponton van: a kétéves működést követően támogatják-e a hatósági ár újrabevezetését, amit tulajdonképpen ők maguk kezdeményeztek azáltal, hogy ismételten legyen ilyen eszköz a kormány kezében, hogy az árakra valamiféle hatással legyen, feltételezve azt, hogy természetesen az az állítás, amit a Fidesz vezére megfogalmazott, minden tekintetben megállja a helyét.

Azt kérem az ellenzéki képviselő uraktól, döntsék el, hogy melyik állásponton vannak, támogatják-e ezt a javaslatot, ami eszközöket ad a kormány kezébe, hogy az általuk feltételezett úgynevezett luxusprofitot korlátozni lehessen, mert ha egyébként nem támogatják, akkor legyenek szívesek azt megmondani, hogy milyen eszközök állnak a kormány rendelkezésére a jelenlegi jogszabályi keretek között arra, hogy valamiféle eredményt érjen ezen a területen. Mi úgy találjuk, hogy egyébként polgárjogi szerződések vannak.

A polgárjogi szerződéseket kétoldalúan lehet módosítani. Ha az egyik fél nem kívánja ezt módosítani, akkor természetesen el lehet állni ettől a szerződéstől ennek minden jogkövetkezményével. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Egyedüli eszköz a hatósági ár visszaállítása, és kérem, hogy most már mondjanak valamit e tekintetben, hogy ezt támogatják, vagy nem támogatják.
Felszólalások:  Előző  253  Következő    Ülésnap adatai