Készült: 2020.07.13.23:43:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

24. ülésnap (2010.07.12.), 323. felszólalás
Felszólaló Farkas Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Honvédelmi és rendészeti bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS ZOLTÁN, a honvédelmi és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr.

Tisztelt Képviselőtársaim! A honvédelmi és rendészeti bizottság a ma délelőtti ülésén megtárgyalta a törvényjavaslatot, és mint ahogyan azt ma már hallhattuk itt a parlamentben, egyhangúlag általános vitára alkalmasnak találta. Mindazok, akik tárgyalási joggal vettek részt, egyetértettek azzal, hogy a bizottság a törvényjavaslatot benyújtók akaratával azonosulni tud, és a katasztrófahelyzetek kezelésére történő gyors mozgósítás lehetőségének az egyik eszköze ez a törvényjavaslat.

(22.20)

Azt gondolom, hogy az elmúlt időszak katasztrófahelyzetei bizonyították azt, hogy mennyire szükség van ennek a törvényjavaslatnak a megvitatására, és mennyire szükség van azért, hogy olyan személyek kerüljenek a katasztrófahelyzet, egy árvíz sújtotta terület közelébe, akik megfelelő felkészültséggel és megfelelő hatékonysággal tudják az első pillanattól kezdve a védekezési feladatot kiteljesíteni, illetve mindazok számára lehetőségük van szakmai utasítások adására, akik ennek a tudásnak nincsenek a birtokában.

De azzal is egyetértett a bizottság, hogy maga a probléma lényegesen komplexebb attól, hogy csak és kizárólag ezen a törvényjavaslaton belül kellene a kérdést kezelni, ezért a bizottságban is arra az álláspontra jutottunk, hogy nem elég ennek az egy törvényjavaslatnak a módosítása, hanem tovább kell gondolni a katasztrófavédelmi helyzetek megelőzését, illetve a kialakult helyzetek védekezési feladatait. Különösen indokolt ez azért, mert mint azt tudjuk, alvízi ország vagyunk, sajnos szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy nekünk kell kivédekeznünk az összes ránk háruló terhet, és ez a jövőben is komoly feladatot fog ránk róni.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai