Készült: 2020.07.05.23:28:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

227. ülésnap (2012.10.09.), 226. felszólalás
Felszólaló Farkas Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Honvédelmi és rendészeti bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  226  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS ZOLTÁN, a honvédelmi és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatni kívánom önöket, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága 2012. október 1-jei ülésén megvitatta a létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről és védelméről szóló T/8481. számú törvényjavaslatot, és azt 15 igennel, 4 tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta.

Túlzottan nagy vita nem alakult ki, azonban röviden összegezném. A honvédelmi és rendészeti bizottság álláspontja szerint a törvényjavaslat célja, hogy szem előtt tartva az Európai Unió által kijelölt irányt, a létfontosságú rendszerekkel kapcsolatosan megteremtse a nemzeti létfontosságú rendszerek védelmét, ezzel is magasabb szintre emelve az infrastruktúrák biztonságát. A cél az, hogy az infrastruktúra-elemek üzemeltetőit is arra ösztönözzük, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a biztonságos működésre és a külső veszélyekre. A bizottság egyetértett abban is, hogy a szabályozás keretjellegére tekintettel a végrehajtási rendeletek tartalma hangsúlyos szerepet kap e kérdéskört illetően.

Azt gondolom, mindenképpen fontos kérdés, fontos, hogy erről az Országgyűlés a törvényjavaslatot megtárgyalja, és természetesen az államtitkár úr gondolataival azonosulva én is az Országgyűlésnek az általános vita lefolytatását és a törvényjavaslat elfogadását javasolom.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  226  Következő    Ülésnap adatai