Készült: 2022.06.28.17:02:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

253. ülésnap, 52. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:58

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a tegnapi napon elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően kapcsolódó módosító javaslatok benyújtására január 29-én 12 óráig van lehetőség.

(11.20)

Soron következik a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Csiha Judit és Szép Béla képviselők önálló indítványát T/11390. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/11390/4. számon ismerhették meg.

Az ajánlás összesen két pontot tartalmaz. Kezdeményezem, hogy ezeket összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem, aki ezzel a javaslatommal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezt a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel jelezték képviselőtársaim, hogy nem kívánnak szólni, így a részletes vitát lezárom.

Megkérdezem Szép Béla képviselő urat, kíván-e szólni, mármint összefoglalóan. (Jelzésre:) Jelzi, hogy nem.

Ismételten tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a tegnapi napon elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően a kapcsolódó módosító javaslatok benyújtására ebben az esetben is január 29-én 12 óráig van lehetőség.

Soron következik az ifjúsággal kapcsolatos egyes közfeladatokról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Varga László, Török Zsolt, Winkfein Csaba és Szabóné Müller Timea MSZP-s képviselők önálló indítványát T/11436. számon ismerhették meg.

Az előterjesztők nevében az expozét Török Zsolt képviselő úr mondja el. A képviselő urat illeti a szó.

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai