Készült: 2020.07.15.21:11:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

145. ülésnap (2008.05.13.), 72. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:18


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! A rászorultsági elv bevezetésére hivatkozik. Csak szeretném megkérdezni öntől, hogy ön szerint a méhnyakrák elleni védőoltást milyen alapon adjam rászorultsági elven? Mert az természetesen mindenki számára világos, hogy ön nincsen rászorulva arra, hogy méhnyakrák elleni védőoltásban részesüljön (Derültség.), de ezen túlmenően nagyon nehezen tudnám meghúzni azt a rászorultsági elvet, ami a méhnyakrák elleni védőoltásnál bevezetésre kerüljön.

Szintén szeretném emlékeztetni arra, hogy a belvárosban lényegesen magasabbak is egyébként a lakásfenntartási költségek, mint mondjuk, akár az én szülőfalumban, egy nyugat-magyarországi kicsi faluban, és az idősebbeknek lényegesen többet kell erre kifizetniük. Azt gondolom, hogy éppen ezért, tisztelt miniszter úr, nem tudom elfogadni ezt a választ.

A méhnyakrák elleni védőoltásnál pedig külön szeretném kihangsúlyozni: nagyon furcsának tartom, nincs jelen a miniszterelnök úr, a felesége most már hosszú évek óta folyamatosan, hangzatosan támogatja egy másik, a nőket érintő rákos megbetegedés, a mellrák elleni harc fontosságát. Ebben az évben az én anyagi támogatásomat is kérte erre a célra. Ott mire számítsak? Kell utána adót fizetni vagy nem? (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

(13.20)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai