Készült: 2020.07.02.10:36:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

139. ülésnap (2008.04.21.), 156. felszólalás
Felszólaló Rogán Antal (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ROGÁN ANTAL (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Ha jól emlékszem, akkor a miniszterelnök nem is olyan nagyon régen a párbeszéd kormányzását hirdette meg. Nos, elég sajátos párbeszéd az, amikor az ember kap egy egyoldalas, nagyon lakonikus tömörséggel fogalmazó, fenyegető határozatot arról, hogy az őáltala vezetett önkormányzatra is kiterjesztik a nemzetbiztonsági szolgálatok hatókörét, és ehhez egy telefon, egyetlenegy szó, egyetlenegy kísérőlevél, semmi nem társult. Azt gondolom, miniszter úr, hogy ez nem a párbeszéd kormányzása, ez valami egészen más.

Kíváncsian várom ezt az ominózus párbeszédet természetesen, de szeretném leszögezni, hogy azért a válaszában több, a tényeknek szerintem nem egészen megfelelő elem van. Az egyik oldalról szeretném emlékeztetni arra, hogy 1998-ban, amikor a Horn-kormány valamelyik előző határozatát meghozta, akkor sem voltak az önkormányzatok polgármesteri hivatalai önálló jogi személyek, akkor is az önkormányzatok voltak azok, ebben semmilyen jogi változás nem következett be, tehát ez önmagában nem indokolja a más megfogalmazást, tisztelt miniszter úr.

A másik, amire szintén szeretném emlékeztetni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy én azt gondolom, az ilyen típusú eljárás önmagában rendkívül elgondolkodtató, ha ezt nem előzi meg nagyon alapos tájékoztatás, hiszen mi a garancia arra a kapacitásokon túl - amelyek ezek szerint nem voltak néhány éve, de most már vannak -, hogy ezt nem terjesztik ki majd minden kisvállalkozóra is, aki egyébként uniós forrásokra pályázik, vagy azokat igénybe veszi. (Taps az ellenzék soraiban.)
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai