Készült: 2020.02.20.15:14:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

183. ülésnap (2008.12.02.), 54. felszólalás
Felszólaló Bebes István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BEBES ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Néhány mondatban szeretnék reagálni a képviselő asszony hozzászólására. Már a múlt alkalommal is vita alakult ki itt a parlamentben, többek között a többcélú kistérségi társulások finanszírozását illetően.

Tisztelt Ház! Itt az a probléma leginkább, hogy ténylegesen ösztönözték ezeknek a többcélú kistérségi társulásoknak a létrejöttét, csak az a probléma, hogy ebbe az ösztönzésbe inkább pénzügyi elemek csúsztak, tehát kicsit pénzügyi eszközökkel próbálták meg noszogatni a településeket, hogy próbáljanak meg társulni. De már a 2008-as költségvetés is, de a 2009-es költségvetés még inkább arcul csapja a településeket, hiszen amivel ösztönözték önök őket, pontosan a többletfinanszírozással, most azt veszik el ezektől a településektől, a kiegészítő normatívákat veszik el, sőt nehezítik a kiegészítő normatívákhoz való hozzájutást, gondolok én a közoktatásra, ahol olyan javaslatot tesznek be többek között, olyan nehezítő javaslatot, hogy mondjuk, egy OM-azonosítóval kell rendelkezni az összes településnek. Muszáj ezt visszahoznom az önök részére, mert szükséges ezen változtatni, hiszen nem jutnak a települések kiegészítő normatívához.

Azt gondolom, amit önök igazán szándékoztak tenni, az most ellenkezőleg hat. Innét próbálják meg kivonni a forrásokat, itt próbálják meg feszíteni a húrt, és egymásnak fogják ugrasztani a településeket. Az én véleményem szerint ezek a módosító javaslatok már nem fognak segíteni, hiszen a nagy rendszerben kellett volna több lehetőséget adni ezeknek a társulásoknak. Sajnos, ezek a módosítók már nem fognak segíteni.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai