Készült: 2020.08.14.17:34:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

207. ülésnap (2017.03.20.), 201. felszólalás
Felszólaló Witzmann Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  201  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

WITZMANN MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a részletes tájékoztatását, válaszát. Mindezek mellett fontosnak tartom azonban még kiemelni, hogy az adóbevallásokban igen gyakori hiba szokott lenni, többek között saját személyes ismeretségi körömben is tapasztaltam már többször, hogy a bevallásokhoz rendszeresített dokumentumnál egész egyszerűen némely esetben lemarad egy aláírás, vagy például egyéni vállalkozóknál, őstermelők esetében nem megfelelő adószám, illetve őstermelői-igazol­vány­szám kerül megadásra.

Azt gondolom, hogy ezen apró, ám a későbbiekben annál bosszantóbb hibák elkerülésére is egy jó esélyt, illetőleg megoldást jelenthet ennek az új rendszernek az alkalmazása, és valóban a több millió magánszemélynek mostantól kezdve nem lesz más dolga, mint hogy az ellenőrzést végrehajtsa, illetőleg az adója 1 százalékáról továbbra is módjában áll majd rendelkezni.

(17.10)

Az eddigieket összefoglalva, azt gondolom, nyugodtan bízhatunk abban, hogy a szóban forgó intézkedés egyszerűbb ügyintézést, valamint kisebb bürokráciát és kevesebb bosszúságot fog eredményezni a lakosság számára. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  201  Következő    Ülésnap adatai