Készült: 2020.09.20.07:06:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

165. ülésnap (2012.02.21.), 347-357. felszólalás
Felszólaló Németh Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:29


Felszólalások:  Előző  347 - 357  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is azt gondolom, hogy tartsunk tiszteletben bizonyos elveket, így a hatalmi ágak szétválasztásának az elvét (Derültség a Jobbik soraiban.), és ne menjünk bele ebbe a kérdésbe, ne itt döntsük el, hogy éppenséggel a jogalkalmazó helyesen jár-e el a tényállás megállapítása tekintetében. Noha persze, lehetne érveket hozni, hiszen ha jól emlékszem, éppen az egyik LMP-s érintett képviselő nyilatkozta azt, valami olyasmit, hogy miért vonták ezt a kordont, illetve miért láncolták oda magukat, mi volt ezzel a céljuk, és ez éppenséggel alátámasztaná azt, hogy azt a bizonyos tényállást elkövették. De mondom, ebbe talán nem érdemes belemenni, mert nem a mi feladatunk ennek az eldöntése.

Ellenben azt nézzük meg, és bennem ez merült fel a vita kapcsán, hogy mit is akartak a magukat a bejárathoz láncoló képviselők, meg egyáltalán, akik az akcióban részt vettek. Most nem is az MSZP és Gyurcsányék performanszára gondolok, paródiába illő show-műsorára gondolok, mert az maga volt egyébként a tragikomédia, és az, hogy odadörgölőztek az LMP-sekhez, az...

ELNÖK: Elnézést, képviselő úr, csak azért, mert nagyon késő van tényleg, és még vannak bejelentkezve, én kifejezetten szeretném kérni, hogy az előterjesztéshez kapcsolódóan szóljon hozzá. (Derültség a Jobbik soraiban.)

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Természetesen ezt teszem. Ezt teszem, és nagyon örülnék egyébként, ha itt lennének az érintett képviselőtársak.

ELNÖK: De ők ennek nem örülnének, ezért nincsenek, úgyhogy ön meg koncentráljon a feladatára, az a kérésem.

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Lehetséges, úgyhogy nagyon sajnálom, hogy nincsenek itt sem az LMP-s, sem az MSZP-s képviselők. Bocsánat, elnök úr itt van, tehát az MSZP-s képviselők közül.

ELNÖK: Muszáj neki sajnos.

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Sajnos?

ELNÖK: Ühüm. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem kell alelnöknek lenni. - Dr. Répássy Róbert Gulyás Gergellyel egyeztet.)

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Szóval, folytatom tovább, ha engedi, elnök úr.

ELNÖK: Nem én vitatkozom önnel.

NÉMETH ZOLTÁN (Fidesz): Tehát odadörgölőztek, csak hogy elvigyék őket, legalábbis nagyon úgy tűnt. Nem, nem erről szeretnék beszélni, nem róluk szeretnék beszélni, hanem inkább az LMP-sek kérdéséről, az LMP-sekre célzok, hogy mi is lehetett az ő céljuk. És bizony bennem is fölmerült az, amit az imént a képviselő úr említett. Nevezetesen, hogy hallva ezt a tiltakozást, felmerül bennem annak a gyanúja, hogy esetleg a mártíromság, mármint idézőjelbe téve: a "mártíromság" volt a céljuk, hogy áldozatot csináljanak magukból, saját magukból, és aztán utána erre lehet hivatkozni, hogy aztán lehessen beszélni a magyar demokrácia és a szólásszabadság meg véleménynyilvánítási szabadság állítólagos végéről, ki lehessen menni ezzel Brüsszelbe, lehessen írni erről különféle lapokban, Európában és azon kívül, Bolgár György megbeszélhesse, Konrád György megírhassa és így tovább.

(0.50)

Nos, azt gondolom, hogy ha ezt a meglehetősen reálisnak tűnő feltételezést vesszük alapul, akkor itt provokációról van szó, és ezt szeretném, ha figyelembe vennék a jobbikos képviselőtársak, mielőtt egyébként nyilván nagyrészt joggal elönti őket a hév. Mi pedig azt mondjuk teljesen egyértelműen, és szeretnénk leszögezni ezzel a javaslattal meg egyébként is, hogy a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga mindenkit megillet, és fontos, hogy ezekkel mindenki szabadon élhessen.

Azt gondolom, hogy ez a javaslat éppen ebből is indul ki, és ezt szeretné mindenki, aki ezt a javaslatot támogatja, úgy gondolom, minden ilyen képviselőtársam világossá tenni, és azt, hogy méltányosnak tartjuk ennek a közkegyelemnek a gyakorlását ebben a helyzetben, jelen esetben.

Ezért kérem a tisztelt képviselőtársakat, hogy támogassák ezt a javaslatot, és ezért kérem a tisztelt Házat, hogy fogadja el annak idején ezt a javaslatot. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  347 - 357  Következő    Ülésnap adatai