Készült: 2020.08.09.19:54:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

328. ülésnap (2013.11.25.), 274. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  274  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szintén a helyi földbizottságokkal kapcsolatban vagyok kénytelen reagálni. Én úgy emlékszem, és elég pontosan, hogy az volt a rendező elv, és ebben mindenki egyetértett, hogy a saját sorsáról a helyben lakó, helyben gazdálkodó emberek döntsenek. Ajánlom képviselőtársaim szíves figyelmébe, hogy aki ma gazdálkodni akar, magyarul, bérbe van adva a földje, de ő vagy a gyereke gazdálkodni akar - nyilván ha egy családi gazdaságon belül van -, akkor az adott gazdasági év végével vissza tudja venni a földet, tehát megvan a lehetősége a gazdálkodásra - ez az egyik.

A másik: egyetértve Font elnök úrral, hát kinek a kezébe kell tenni a döntést, ha nem azokéba, akik ott és abból akarnak megélni, ahol a földjük van és gazdálkodnak.

A harmadik: szeretném aláhúzni, hogy nem tudja egy család birtokolni a település döntéshozó tagjainak a létszámát, ugyanis mennyi őstermelő van egy településen. Kizárta valaki az őstermelőket? Megvan a szavazati joguk? Hát drága kollégáim, kedves képviselőtársaim, mozgósítani kell az embereket, hogy menjenek el. Azt gondolom, hogy ez feladat és lehetőség.

Nem tisztem kommentálni a kamarai ügyet, nem is kívánok beleavatkozni, azonban szíves figyelmükbe ajánlok egyetlen adatot. Képviselőtársaim, 17 ezer gazda vett részt a szavazáson, az előző agrárkamarai létszámnak a fele. Ezt azért ajánlom szíves figyelmükbe.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  274  Következő    Ülésnap adatai