Készült: 2020.05.28.04:34:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

203. ülésnap (2005.03.01.), 150. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár úrhoz fordulok tisztelettel, és javasolom, hogy a Pap János képviselő úr által előterjesztett 3. számú javaslathoz térjünk vissza, amikor a képviselő úr azt mondja, hogy a kibocsátási egységek kereskedelmére, és nem pedig forgalmára.

Tisztelt Ház, államtitkár úr, tisztelettel, a két szó jelentősen más. A forgalom egy általános valami, az lehet kereskedelem, adásvétel, ajándékozás, sőt istenverése, sok minden lehet a forgalom, de a kereskedelem az adásvétel, tetszik érteni? Adásvétel, és itt arról van szó. Azt hiszem - nem azt hiszem, úgy érzem, tudom, hogy amikor ez a törvény alkalmazásra kerül, akik majd ezt alkalmazzák, azok számára teszünk jót, ha azt a szót használjuk, ami valóban kifejezi, hogy miről van szó.

Úgy érzem, hogy a törvényt javasló, a kormány, amikor önök idehozták ezt, államtitkár úr, ilyesmi járt az eszükben. Olvasom az okmány 14. oldalának tetején a preambulum indoklási részéhez tartozó mondatokat. Azt mondja: “Tekintve, hogy Magyarországon a nyugat-európai átlaghoz képest még mindig számottevően olcsóbb a kérdéses gázok kibocsátásának csökkentéseö, és így tovább. Tisztelt Országgyűlés! Ez azt jelenti, hogy itt aztán mi, magyarok, abból, hogy bizonyos dolgokban el vagyunk maradva - idézőjelben -, “hasznotö húzhatunk, nevezetesen eladhatjuk azt, amit - és itt le van írva pontosan. Ez az előnyünk, ami adódik ebből a gazdasági helyzetünkből, relatív lemaradásunkból, nagyon jól összeillik azzal, amivel az előbb érveltem, hogy ezt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) elkereskedjük majd, adásvétel révén értékesítjük.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai