Készült: 2020.07.06.02:04:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

108. ülésnap (2007.11.12.), 236. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács Tamás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:28


Felszólalások:  Előző  236  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS TAMÁS (KDNP): Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy jelen helyzetben ez a vita eredményes is lehet, hiszen nem a helyzet megítélésében van köztünk különbség, hanem az abból levont következtetésekben. Talán az előző évektől annyiban tér el a jelenlegi helyzet, hogy most a Ház felelőssége az új médiatörvény megalkotása, és az első számú tanulság mindannyiunk számára, hogy ez a finanszírozási rendszer egy új médiarendszerben nem fenntartható. Tehát ennek a tapasztalatnak az alapján, amit a '96 óta megszenvedtünk mi is, és megszenvedtek azok is, akiknek a médiatörvényt kellett alkalmazni, ezzel a finanszírozással szakítanunk kell. Ugyanakkor érthető az is, ha jelen helyzetben azt mondjuk, hogy miután új helyzet van, közös a felelősség, és ebben Pető Iván képviselő úrral egyetértek, kormánypárt és ellenzék közös felelőssége.

Viszont nem elfogadható számomra az előterjesztő logikája, hiszen ha a kormánypárt és az ellenzék közös felelőssége, akkor nem lehet, hogy a költségvetési törvény, amit még nem fogadott el az Országgyűlés, kényszerpályára helyezze a médiafinanszírozás kérdését. Tehát azt gondolom, a közös felelősségünk abban áll, hogy olyan törvényt alkossunk, amely az átmeneti időszakra is biztosítja a működőképességet, akár módosító indítványokkal, de lehetővé teszi, hogy a digitális átállás és az új médiatörvény finanszírozása zökkenőmentes legyen. Tehát feladatokhoz igényeljük azokat az összegeket, és ne a kormány mondja meg egymaga, ha közös a felelősség, hanem a feladatoknak megfelelő pénzösszeg az ország költségvetésében jusson erre a rendszerre.

Azt gondolom, hogy minden elhangzott érv jó szándékú, felelősségteljes és a közös felelősségre alapozó döntést igényel.

Ezért kérem, hogy a módosító indítványt ne szavazzák le aszerint, hogy honnan érkezett, hanem gondoljuk végig, hogy ezekhez az átmeneti feladatokhoz ezekre a pénzeszközökre szükség van-e, és akkor a költségvetési törvényben is vonjuk le ennek következtetéseit.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  236  Következő    Ülésnap adatai