Készült: 2021.02.25.11:32:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

216. ülésnap (2009.06.09.), 228. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:39


Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Megköszönöm az államtitkár úr szavait, valóban okosak, mérlegeltek és érthetőek.

Ugyanakkor, tisztelt Országgyűlés, van valami, amit megtehetünk, ami fáj, rossz és helytelen, az a szó, az a cím, a mi tisztelt és jónak tartott alkotmányunk felett, és arra való hivatkozással azok a szavak, hogy az 1949. évi XX. törvénycikk, az fáj, az pontatlan, az nem igaz, az hazugság, és különböző jogi, filozófiai, etikai szavakat használhatnék annak bizonyítására, hogy ez mennyire kificamodott állapot.

Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! Tisztelt Barátaim! Érezzük, hogy kificamodott állapotban sántikálunk. Nem jó! És ha nem is vesszük észre, mert már hatvan éve vagy húsz éve sántikálunk, és a sántikálás vált a járási módszerünkké, azért az még mindig sántikálás - nem méltó hozzánk.

Államtitkár Úr! Ahhoz, hogy ehhez majd a következő ciklus, tetszik tudni, ez hogy van... - eltarthat ez, a következő ciklusnak mennyi dolga lesz, milyen prioritásai lesznek, de mi most itt vagyunk, államtitkár úr, mi most itt vagyunk, nekünk megvan a lehetőségünk. Ennek következtében ebből nem lesz holnap (Az elnök a csengővel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) más adótörvény vagy más valami, megtehető.

Tisztelettel kérem, hogy a következő napokban foglalkozzunk ezzel, és a következő héten, amikor sor kerül rá, vegyük ezt komolyan, tegyük meg. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  228  Következő    Ülésnap adatai