Készült: 2020.08.06.17:36:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

330. ülésnap (2013.11.27.), 69. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka általános vita elnapolása
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  69  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Ahogy azt már korábban is jeleztem, képviselői kérésre az általános vitát most elnapolom. 14 órakor kerül sor majd a lezárására, plusz-mínusz 5-10 perc, majd ahogy éppen az akkor elnöklőnek ez módjában áll.

Soron következik az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája lezárásig. Győrffy Balázs, Jakab István, Budai Gyula képviselők önálló indítványát T/12959. számon ismerhették meg.

Mielőtt az előterjesztés tárgyalását megkezdenénk, ülésvezetési kérdésben kell döntenie az Országgyűlésnek, ahogy az máskor is ilyenkor elő szokott fordulni. Jakab István alelnök úr, aki előterjesztője a törvényjavaslatnak, és várhatóan fel is kíván szólalni, döntenünk kell arról, hogy részt vehet-e a vitában, hiszen alelnökről van szó. (Jelzésre:) Bocsánat, arról kell döntenünk, hogy vezethet-e ülést a vita során, az Országgyűlésnek hozzá kell ehhez járulnia.

Tehát kérdezem, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy Jakab István alelnök úr az előterjesztés tárgyalásánál és határozathozatalánál a továbbiakban is vezethesse az ülést, ha arra sor kerül. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Látható többség; mondhatni, egyhangú. Így aztán erre a jogosítványt megkapta Jakab alelnök úr.

Most előterjesztői expozé következik. Budai Gyula... (Jelzésre:) - helyett Győrffy Balázs? (Jelzésre:) Segítsenek nekem, én így nem fogom tudni eldönteni a mutogatás alapján. Ki lesz az előterjesztő, a napirendi pont előterjesztője? (Dr. Budai Gyula: Jakab István.) Akkor Jakab István alelnök úr az előterjesztő. A forgatókönyvben nem ez szerepel nálam. Öné a szó, alelnök úr, 20 perces időkeretben.
Felszólalások:  Előző  69  Következő    Ülésnap adatai