Készült: 2020.07.12.03:03:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

98. ülésnap (2015.09.22.), 119. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  119  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Tisztelt Ház! Én még a vita egy előző szakaszában szerettem volna hozzászólni. Igazából az derült ki számomra, hogy több párt, több képviselőtársam egyszerűen nem érzi a probléma súlyát. Tehát fogalmuk sincs, hogy milyen komoly gondot jelent, és ráadásul Bárándy képviselő úr szemérmetlenül, mondjuk azt, hogy füllent, nem mond igazat, vagy félretájékoztat itt a parlament előtt, és a frakcióülésen (sic!) én ott voltam önnel szemben, és semmi olyat nem mondott senki, hogy a probléma élezésében vagyunk érdekeltek. Az elhangzott, hogy számunkra az milyen kedvező, hogy ilyen butaságokat és hülyeségeket beszél az MSZP egyébként folyamatosan, tehát erről beszéltünk, de másról nem. Tehát hogy mindenki érezze a probléma súlyát, három éve 2 ezer ember érkezett, két éve 4 ezer, tavaly 12 ezer, idén pedig most nagyjából kétszázharminc-egynéhányezernél vagyunk. Nyilvánvalóan ezek a számok önmagukért beszélnek.

Április-májusban, amikor azt prognosztizálta valaki, hogy év végéig - ez öt hónapja sem volt - elérheti a százezret a menekültek száma, akkor mindenki hitetlenkedve csóválta a fejét, hogy hát ez mese. Önök még júniusban is azt mondták, hogy az egész csak kitaláció, nincs is ilyen probléma, majd most számon kérik rajtunk, hogy nem készültünk fel eléggé a helyzetre. Sajnos az a helyzet, hogy nem készültünk fel, mert nem gondoltuk, hogy az Unió vezetői ennyi butaságot fognak összehordani, és ennek köszönhetően egyébként több tízezer ember kerekedett fel ezekben a napokban-hetekben ezekre a meghívásokra, amik elhangzottak. Márciusban 6 ezer ember érkezett - hatezer! Mostanában van olyan nap, hogy egy nap alatt ennél többen jönnek, pedig már márciusban is azt gondoltuk, hogy rendkívül nagy ez a szám.

(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Nem normális állapotok uralkodnak, Bárándy képviselő úr, nem a következő évi költségvetést kell megváltoztatni, ha figyelt volna, hanem ezt az évi költségvetést is meg kell változtatni, hiszen nem gondolt senki arra (Az elnök csenget.), hogy ilyen ütemben fognak érkezni a menekültek.

És csak még egy utolsó mondat: most jelentették be, hogy Németország leállítja a Budapest-Salzburg-München vonalon a vasútközlekedést (Az elnök csenget.), ugyanis Németország is hamarosan be fogja jelenteni, hogy nem tudja fogadni a menekülteket. Az a kérdés, hogy akkor mi lesz, képviselő­társaim.
Felszólalások:  Előző  119  Következő    Ülésnap adatai