Készült: 2020.07.07.06:05:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap (2015.10.06.), 95. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Politikai idiotizmus - mondta Tukacs István Rétvári államtitkár úr hozzászólására, azonban én úgy látom, hogy a politikai idiotizmus éppen az, amit az MSZP művel ebben a kérdésben. Érdemes lenne tisztázni, kedves Tukacs képviselő úr, hogy mi is az MSZP valódi álláspontja ebben a kérdésben.

Az MSZP több politikusa júniusban még azt mondogatta, hogy nincs migrációs probléma, az egészet csak a Fidesz találta ki, most pedig azt kérik számon, hogy miért nem kezeltük már júniusban ezt a problémát, ami akkor önök szerint még nem is létezett. Amikor azt mondtuk, hogy vannak egészségügyi kockázatok, akkor azt mondták, hogy ez csak a Fidesznek a szokásos gyűlöletkeltése, most pedig azt mondják, hogy nem léptünk idejében. Azon háborodik fel Tukacs képviselő úr, hogy június óta nem szűrünk minden bevándorlót - még egyszer mondom: akkor önök szerint ez a probléma még nem is létezett. Tukacs István most számon kérte a vezérszónoklatában, hogy hogyan lehetséges, hogy nem regisztrálunk mindenkit vagy nem regisztráltunk mindenkit. Javaslom, képviselő úr, hogy olvassa el, hogy miket kértek önök számon néhány hónappal ezelőtt, például azt mondogatták baloldali politikusok, hogy egyébként regisztráció nélkül tovább kellene őket engedni, nem kellene regisztrálni őket, nem beszélve arról, hogy a bevándorlók nem voltak hajlandók magukat regisztrálni, és nem voltak hajlandók ujjlenyomatot adni.

Tisztelt képviselő úr, nem érzi azt, hogy az a hozzászólás, amit ebben a témában megengedett magának, az egy kicsit kínos, hogy ellentétben állt azzal az összevisszasággal, amit az elmúlt időszakban beszéltek? Én azt hiszem, hogy van egy előterjesztés itt a parlament előtt, egyértelműen megyünk előre, jó lenne egyébként, hogyha az egészségügyi kockázatokat Magyarországon minimalizálni lehetne, sajnos ezek a kockázatok vannak, nagyok, és én azt hiszem, hogy kicsit felelősségteljesebb magatartást várna el az ország, nemcsak mi, hanem minden állampolgár (Az elnök csenget.) az összes ellenzéki párttól is ebben a kérdésben, de legfőképpen önöktől. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  95  Következő    Ülésnap adatai