Készült: 2020.01.26.09:31:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap (2017.10.16.), 96. felszólalás
Felszólaló Dr. Varga László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasítja a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Nem tudom elfogadni a választ, ennek az alapvető oka a következő. 2017. szeptember 13-ai adatok szerint nagyjából az összes megígért összegnek mind a 23 megyei jogú város esetében mindössze a 10 százalékát fizették ki, ezt is mind európai uniós forrásból. Ezek az európai uniós forrásból járó összegek egyébként is járnának a megyei jogú városokban lakóknak, ezért nem értem azt, amit Szeged kapcsán mondott. Miskolc esetében ráadásul ez a kifizetés nagyjából 5 százalékra tehető a szeptemberi adatok szerint.

Amit mondott, hogy előnyös megállapodást kötött Miskolc, ebben nagyon nagy elem az M30-as, ami egyébként is megépülne nemzetközi szerződések szerint, de a megígért 2018 helyett most csak 2022-es dátumot valószínűsítenek. A kameraközpont kapcsán: emiatt akarnak bezárni egy nagy múltú kulturális intézményt, az Ifjúsági Házat, amelyet visszautasítunk, bár nyilván a kameraközpontot más helyszínen támogatjuk.

Mindenesetre semmi nem történt a többiben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), egy kapavágás sem, ezért nyitva állok, miniszter úr, minden tárgyalásra a miskolciak érdekében (Az elnök ismét csenget.), ugyanakkor ma a választ nem tudom elfogadni. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai