Készült: 2019.12.10.22:41:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (2003.10.13.), 94-96. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  94 - 96  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Kifejezetten örömmel tölt el, miniszter úr, hogy április 7-ét követően tanulmányozta és megértette, hogy nincs olyan eltérés, mint amire ön utalt korábban, a brüsszeli szabályozók szerint. Ugyanakkor viszont felhívnám szíves figyelmét, hogy egy percben is lehet arra válaszolni, hogy a 157 milliárdhoz képest hajlandók-e önök megelőlegezni - ehhez is kell, persze, brüsszeli engedély - azokat a támogatási pénzeket, amelyeket ön nagyvonalúan, egészen egyszerűen hozzáad a 157 milliárd forinthoz. Ugyanis azok a pénzek a legjobb esetben is - még akkor is, ha mostantól kezdve tényleg jól dolgoznának - jövő év novemberében vagy decemberében érkezhetnének ide, Magyarországra. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)

Tényleg azt tetszik gondolni, azt gondolja a szocialista kormány, hogy a magyar gazda, a magyar paraszt olyan helyzetben van, hogy akár Brüsszelnek, akár önöknek hitelezni tud? Tényleg azt gondolják, hogy a segítség és támogatás nem folyamatosan szükséges 2004-ben? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Nem lehet arra válaszolni, hogy lesz-e géptámogatás január elsejétől?

 

ELNÖK: Képviselő úr, lejárt az egyperces időkeret.

 

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): (Hangosítás nélkül.) Erre kellene válaszolni, csak erről nem beszél! (Taps a Fidesz és az MDF padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  94 - 96  Következő    Ülésnap adatai