Készült: 2019.12.15.01:54:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (2003.10.13.), 168. felszólalás
Felszólaló Dr. Pap János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Mosonmagyaróvár lakói hét évet vártak arra, hogy a kórház-rekonstrukció megkezdődjön. Sokak álma vált valóra, amikor az Országgyűlés 2001 végén megszavazta a címzett támogatást, kétmilliárd forinttal. Ennek eredményeképpen elkezdődhetett a rekonstrukció első üteme, amely 2002 és 2004 között valósul meg. A munka nagy része azonban az idei évre esik, és vele együtt megjelentek a gondok is.

Ezek között mindjárt az első, és mint legtöbbször, ez szokott lenni a legnagyobb gond, a pénz hiánya, amikor is a költség és a forrás között a különbség mára több mint 350 millió forint. Ez az összeg csak több lehet, és az egész rekonstrukció alatt meghaladhatja akár a félmilliárd forintot is. Ez azonban nem pazarlásból vagy rossz gazdálkodásból ered, hanem olyan pótmunkákból, amelyek előre nem voltak láthatóak és tervezhetőek, így például a gépészeti vezetékek cseréje, ablakszerkezet, vizes helyiségek és egyéb épületszerkezeti gondok megoldása, amelyek mind-mind a bontás és a felújítás előtt jöttek elő.

Tisztelt Államtitkár Asszony! Mivel a legnagyobb gondot a pénz hiánya jelenti, ezért azt kérdezem öntől, hogy az ön tárcája miben tud segíteni Mosonmagyaróvárnak; milyen megoldások jöhetnek szóba a helyzet rendezése érdekében. Azt, ugye, ön is elfogadja, hogy a rekonstrukció első ütemének sikere nem múlhat a nem várt problémák okozta pénzhiányon, és így nem múlhat ezen majd a sikeres második ütem se, gondolom én.

 

(16.20)

 

Végezetül engedje meg, hogy az után érdeklődjem: milyen esélyt lát arra, hogy a rekonstrukció 2005-től folytatódjon a második ütemmel? Tisztelettel várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai