Készült: 2020.10.21.09:55:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (2003.10.13.), 148. felszólalás
Felszólaló Dr. Vadai Ágnes (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VADAI ÁGNES (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Középiskolás korom óta rendszeresen igénybe veszem a Magyar Államvasutak szolgáltatásait a Budapest-Karcag vasútvonalon. Eleinte még elviselhető volt, hogy péntekenként és vasárnaponként túlzsúfolt volt a vonat, még azt is kibírtuk, hogy nem mentünk be a mosdóba az utazás ideje alatt.

A helyzet azonban mára alaposan megváltozott. A vasúti kocsik külső és belső része egyaránt megütközést kelt még bennünk is, pedig mi, magyarok már sok mindent láttunk. Elérkezett a pont, ahol most már cselekedni kell. A vasúti közlekedés a Budapest-Karcag szakaszon kezd elviselhetetlenné válni. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Mindenütt!) Olyan még nem volt ezen a vonalon, hogy világítás, megfelelő fűtés, emberhez méltó utazási feltételek és tisztaság egyszerre jellemezze a vonatokat. A vonatok túlzsúfoltak, kellemetlen szag lengi be a kocsikat. Lehet, hogy mindez azért van, mert már nem vagyok tizenéves, és tűrőképességem némiképp csökkent, de hajlamos vagyok azt hinni, hogy inkább azért, mert a vasúti kocsik állapota érte el a tűrhetetlen szintet.

Tisztában vagyok azzal, hogy a gondok egy része már régen keletkezett, ráadásul a kulturált körülmények folyamatos fenntartását sokszor a vandálok pusztító tevékenysége nem teszi lehetővé. Mégis úgy gondolom, hogy az európai Magyar Köztársaság a Budapest-Karcag vasútvonalon is Európát kell hogy tükrözze.

Mindezek alapján kérdezem az államtitkár urat, milyen lépéseket tesz a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium annak érdekében, hogy a változásnak legalább a reménysugarát láthassuk vasúti közlekedésünkben, a Budapest-Karcag vasútvonalon.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  148  Következő    Ülésnap adatai