Készült: 2022.08.19.00:43:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

55. ülésnap, 124. felszólalás
Felszólaló Kiss Péter (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:33

Felszólalások:  <<  124  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, az EuroAtlantic Rt. 2002 első félévében, mintegy 4-5 hónap alatt 415 millió forintért adott tanácsokat a Miniszterelnöki Hivatalban, amire vonatkozóan azt gondolom, jogos a felvetése, miszerint is precízen tájékozódni indokolt arról, hogy mindaz a munka, amiért ekkora összeget kifizettek, hogyan került igazolásra, milyen módon végezték ezt a munkát el, és hogy ennek hatásaképp milyen eredményekre jutott az akkori működés kapcsán a Miniszterelnöki Hivatal.

Tehát kérdésére válaszolva azt tudom mondani, természetesen betekinthet a szerződésekbe és az iratokba, van mód a teljesítés feltételeit is áttekinteni, és természetesen arról is készen állok párbeszédet folytatni, hogy milyen módon történt a teljesítés igazolása ebben az időszakban.

Azt hiszem, hogy a közpénzekkel bánni - no pláne, ha ilyen súlyú közpénzekről van szó - csak transzparens, áttekinthető módon lehet. Ezért a képviselő úr által megjelölt időpontban és módon munkatársaim állnak rendelkezésére.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

Felszólalások:  <<  124  >>    Ülésnap adatai