Készült: 2020.02.24.06:50:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

232. ülésnap (2012.10.30.), 320. felszólalás
Felszólaló Dr. Ódor Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ÓDOR FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Visszatérve: azt az időszakot, amikor a szövetkezetektől elriasztottuk a termelőket, ne feledjük el. Tehát Göndör képviselő úr, jó lenne, persze hogy jó lenne, csak vajon mennyi az, amire visszaemlékszünk. Amire visszaemlékeznek, arról nincsenek jó emlékeik az embereknek. Reményeink szerint, ha ezt másképp indítottuk volna, ha szövetkezet és nem kolhoz jön létre, akkor talán ma is azt lehetne csinálni, hogy összefogunk és próbálunk valamit tenni, és akkor nem kell mindenkinek traktort venni, de ha visszaemlékszünk arra is, hogy ki volt az, aki megadta azt a géptámogatást, amivel meg lehetett tenni... - nem baj, ha van gép, nem baj, ha akarjuk mi a gazdálkodásunkat fejleszteni, remények szerint a családok akarják.

Arra vonatkozóan pedig, hogy a '90-es évek eleje arról szólt, hogy aki hozzá tudott jutni valamilyen felosztásban gyümölcsösökhöz, az évekig jó időszakban volt; ha visszaemlékszik képviselő úr, 2004-től kezdve az uniós csatlakozásnál volt egy komoly gondunk akár a bogyósok termelésében, akár pedig az egyéb gyümölcsök előállításánál. Helyi példát mondva Miskolcra vonatkozóan: semmi más nem történt, mint az addig meglévő hűtőház elkezdett nyugat-európai húst bérhűteni, és nem volt már hajlandó foglalkozni azzal, hogy begyűjtené azoktól az emberektől, termelőktől.

Amikor tehát itt erről beszélünk, akkor ezt se feledjük el, hogy az a háttéripar... - volt idejük hosszú esztendőkön keresztül, de nem tették. Egyébként azzal egyet lehet érteni, hogy arra szükség volna, meg a szövetkezésre is, de tetszettek volna ezt jobban csinálni, akkor nagyobb lenne hozzá a kedv.

Köszönöm szépen a türelmet, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai