Készült: 2020.02.21.05:20:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

214. ülésnap (2012.07.09.), 184. felszólalás
Felszólaló Dr. Ódor Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:36


Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ÓDOR FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Meghagyva ezt a vitát, hogy mikor és ki hol van, arról beszéljünk, hogy miért is jó, mit fog majd elősegíteni, milyen célokat tud majd elérni vele az agrártársadalom. Azt gondolom, azt egy nagyon fontos kérdés, hogy vajon mi volt a célja a kormánynak a beterjesztéssel. A cél a magyar agrár- és élelmiszer-gazdaság, valamint a vidékfejlesztés ágazatának az erősítése. Hogy milyen eszközökkel? Az előbb Sáringer képviselőtársam elmondta, hogy milyen segítségeket tud adni az agrártársadalom tagjainak: a gazdálkodók piacra jutásának elősegítését, a versenyképesség növelését, az Európai Unió közös agrárpolitikájához való megfelelőségünk biztosítását, a vidékfejlesztés ügyének előmozdítását, az agrár- és élelmiszer-gazdaság szereplőinek minél szélesebb körű integrálását, tájékoztatását. Ezek azok a fő célok, amiért érdemes felvállalni ezt a még vitatható kérdést is, hogy vajon elegendő idő állt-e rendelkezésünkre vagy kevés idő.

Itt vagyunk és látjuk, hogy ha a tavaszi rendkívüli ülésszak meghosszabbításában ezt nem oldjuk meg, akkor hónapokkal csúszik mindez a lehetőség és feladat a kamara újraszervezésében. Azt gondolom, hogy a cél rendkívül fontos, és szövegszerűen, az egész átgondoltságában azt fogja tudni segíteni, hogy az agrártársadalom szervezettebb legyen, nagyobb információmennyiséggel rendelkezzen, magyarul: a szervezettséget, a gazdálkodást, a termelést és az értékesítést fogja tudni segíteni.

Mindezen fontos célok mellett nem mondom, hogy eltörpül, de jelentősen kisebb mindaz, ami itt ma elhangzott. Az előterjesztést ezért csak pozitívan lehet tekinteni. Amit a szervezéssel kapcsolatosan leír a törvény, tudomásul kell vennünk, hogy egy jogutódlással létrejövő kamarában ez időt fog igénybe venni. Éppen ezek azok az indokok, amelyek alkalmassá teszik ezt a törvényt arra, hogy ha ilyen vitákkal is, de elfogadásra kerüljön, és legyen egyfajta segítség az elkövetkezendőkben.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  184  Következő    Ülésnap adatai