Készült: 2020.02.29.14:34:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

213. ülésnap (2012.07.06.), 62. felszólalás
Felszólaló Dr. Ódor Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ÓDOR FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Mindannyian látjuk a fő célt, és én azt érzékelem jobbikos képviselőtársaim hozzászólásaiból, hogy amiről ők beszélnek, azt nem érdemes a szőnyeg alá söpörni, arról majd beszélnünk kell, és ha vannak ilyen szabálytalanságok - most legalábbis ennek nevezem -, az egyesület működésével kapcsolatos problémák, akkor azokról - igaza van Staudt képviselő úrnak - beszélnünk kell, azokat ide kell hoznunk, nem biztos, hogy pont a parlament elé, de mindenképpen a szabályozásba.

Ami a fő cél, és ezt tessenek megérteni, én azt hiszem, hogy az előterjesztőt ez a cél vezette, mint régi kutyást és ehhez a társadalomhoz tartozót, és a kutyafajták '96-os elismertetőjét, hiszen '96-ban volt az a törvény, amikor megadott egy védettséget és ismertséget a magyar kutyafajtáknak. Tehát ez vezet itt most mindenkit, és ilyen értelemben nem is vagyunk egymással szemben. A kutyástársadalomnak igenis rendeznie kell azokat a szervezeti formáit, amelyek akár az országon belül, akár a nemzetközi kutyástársadalomban az elismertséget és a jogosítványokat jelzik. Mint említették már, ebben a dologban láthatóan az előző kormányzati ciklusban is voltak bizonyos lépések.

Azt gondolom tehát, hogy a jó szándékot feltételezhetjük az előterjesztésről, azt az akaratot, hogy meg tudjuk mutatni mindazt, amit itt nagyon sok komoly tenyésztő elért.

(11.30)

Ugyanakkor, azt hiszem, az elkövetkező időkben figyelembe kell venni mindazt, ami itt előkerült, de az alapszándék figyelembevételével kérem a támogatást.

Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai