Készült: 2020.08.12.09:30:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap (1999.12.06.), 172. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Asszony! Az önök módosító javaslata, mivel magának a törvényben beterjesztett módosításnak az elhagyását jelenti, így értelemszerűen az erről való vita egy megismételt általános vitát eredményez. Logikailag csak ez következhet belőle. Ugyanis itt most az a kérdés, hogy legyen vagy ne legyen.

Ön igen derekasan próbálta összeszedni az általános vitában elhangzott érvrendszereket, ezeket csoportba szedni, és ennek megfelelően érvelni a mellett, hogy miért váljon ez lehetségessé. Engedje meg, hogy annyiban egészítsem ki az ön mondatait, ami a saját elmondott részemre vonatkozik. Én pedig azt hiszem, ebben arról próbáltam meggyőzni a Házat, hogy ez a kérdéskör azért nem elsősorban orvosi kérdés, mert ennek a technológiai része közel húsz éve ismert az orvostudományban, különböző megoldási módozatokkal tíz éve gyakorlat is, hogy ez lehetséges. A szabályozás sokkal később született meg, maga a gyakorlat is ennél sokkal-sokkal később terjedt el.

(18.50)

Részletesen elmondtam az általános vitában, hogy melyek azok az okok, amelyek miatt a törvényjavaslatot ebben az eredeti, tehát az egészségügyi törvényben szabályozott módon semmiképpen nem tartom elfogadhatónak és bevezethetőnek. Ezek az okok elsősorban szociológiai szempontok voltak, a családok életébe jelent nagyon durva beavatkozást, azoknak a családoknak az életébe, akik ezt önként teszik meg. Ezeken el kell gondolkodni, hogy ezek lehetségesek-e, szabad-e, és elegendő ok-e arra, hogy ezért ezt megtegyük.

Később folytatni fogom. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  172  Következő    Ülésnap adatai