Készült: 2020.08.12.08:46:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (1999.12.01.), 216. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Megint visszafelé leszek kénytelen haladni, és roppant méltatlan dolog, amibe kényszerültem. Úgy fogok ellentmondani egy bizonyos kérdésben, hogy hozzám nem juttatta el a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, sem úgy mint képviselőtestületi tagjának, sem úgy mint a Fidesz egészségügyi kabinetjének a vezetőjéhez, ezt a javaslatot.

(13.20)

De még egy nagyon fontos kérdés van, elnök úr; emlékszik arra, amikor önök szerdán a hatpárti tárgyalást kezdeményezték délután 4 órakor? Akkor én személyesen mondtam el önnek, hogy viszonylag azért is próbálok sietni, mert a Magyar Orvosi Kamara elnökével találkozom kettő emelettel lejjebb, és ott fogom átadni neki a javaslatokat, a törvényjavaslat szövegét. Ott volt azon a tárgyaláson az Orvosi Kamara főtitkára is.

Lehet, hogy ez nem minősül hivatalosnak, elképzelhető, de ne tessenek nekem olyanokat állítani, se testület se más, hogy nem tárgyaltunk, nem tájékoztattuk és nem mondtuk el. Szóval, azért ezek egészen méltatlanok, és én nagyon nem szívesen teszek ilyet. (Keller László: Nem az...) Elnézést kérek, erre egész egyszerűen nem tudok mit mondani. Akkor álljunk le, és le kell ülni ismételten megbeszélni, hogyan történhetnek meg az ilyen esetek. Őszintén sajnálom, de erre nem tudok mást mondani. És kikérem magamnak, igenis egyeztettem!

Hogyan lehet a garanciális elemeket érvényesíteni? Csáky képviselő úr elmondta, és ez nagyon új felfogás lenne, ha azt állítanák, hogy a garanciális elemek attól kerülnek be a rendszerbe problémaként, hogy most létrejön az önálló orvosi tevékenység. Nagyon finom mechanizmusa van, s ha nem működik, akkor helyben is kell keresni a problémát. Részben lehetősége van az önkormányzatnak, mivel semmilyen önkormányzati jog nem sérül az általunk előterjesztett négyparagrafusos formában, akár feladatátvállalási szerződést bontani, akár a közalkalmazotti jogviszony felbontását kezdeményezni. (Az elnök csenget.)

Később folytatom, bocsánat.
Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai